Hvor lang tid vil drikkevand holde?

Hvor lang tid vil drikkevand holde?

Forskelle

Spørgsmålet om, hvor længe drikkevand vil holde, kan kun besvares ved at vide, hvilken type vand der blev opbevaret og hvordan det blev opbevaret. Der er forskel på kommercielt aftappet vand og vand fra en offentlig vandforsyning, du gemmer dig selv.

Længde

Mest kommercielt aftappet vand vil have en udløbsdato. Selv hvis der ikke er fastsat en udløbsdato, skal holdbarheden være ca. et år. For vand, der kommer fra dit vandhaner, pumpes der af en kommunal vandkilde og opbevares i plastikbeholdere, skal vandet udskiftes hver sjette måned.

Opbevaring Beholdere

Opbevaringsbeholderen og opbevaringsbeholderne er faktorer, der bestemmer hvor lang tid der er lagret vand, forbliver godt. Alt vand skal opbevares i beholdere, der er lavet af plastik af fødevarekvalitet eller designet specielt til opbevaring af vand. De fleste containere vil have præget et eller andet sted på ydersiden "HDPE" eller "PP" eller en genbrugstriangel med tallene "1" eller "2" inde i trekanten. Men ikke alle "HDPE" med "2" trekant er fødevarekvalitet. Derfor er det bedst at bruge beholdere, som tidligere har indeholdt mad eller drikke, såsom sodavand, mælkflasker eller beholdere, der er udpeget som specifikt til opbevaring af vand. Ideelt set vil en 2-liters sodavand gemme vand bedre end en genanvendt mælkekande. Plastik i mælkekande-typeflasker har tendens til at bryde ned over tid, leeching plast i vandet.

Klor

Hvis du fylder flasker med ledningsvand fra en kommunal vandkilde, er der normalt nok klor i vandet for at holde det sikkert i seks måneder eller længere. Hvis du fylder flasker med vand fra en brønd, skal du tilsætte en eller to dråber almindeligt ufarvet blegemiddel til hver flaske.

Opbevaring

Ved opbevaring af vandet i temperaturer på 35 til 50 grader F vil forlænges holdbarheden, mens frysningen vil hjælpe med at holde det næsten ubestemt. Sørg for, at du forlader ca. 2 tommer luftrum øverst på flasken for at tillade vandet at ekspandere, da det fryser. Selvom vandet er blevet opbevaret længere end den anbefalede tid, så længe det er blevet opbevaret ud af direkte sollys for at forhindre algevækst, kan det stadig redde dit liv. Det kan bare ikke smag så godt. Hældning af sådant vand frem og tilbage mellem to krukker vil belaste det ved at infusere ilt tilbage i vandet. Dette vil normalt forbedre smagen af ​​"flade" vand.

Del:
Kommentarer