Hvor lang tid tager et kortison skud?

Hvor lang tid tager et kortison skud?

Hvad en Cortisone Shot gør

Cortison, et hormon, produceres naturligt i kroppen, så der er meget få allergiske reaktioner. Faktisk kan kortisone injektioner anvendes sammen med personer med ekstrem allergi. Disse skud bruges til at hjælpe med inflammation, opløse arvæv, fremskynde helbredelse og slippe af med nogle cyster. Cortison skud bruges mest til at lindre smerte og hævelse i et bestemt område som knæ, ankler, albuer, hofter og skuldre. Mange mennesker med gigt modtager kortison skud.

Variable

Et kortisonskud kan vare en anden tid i forskellige mennesker afhængigt af flere variabler. Disse injektioner har været kendt for at hjælpe mennesker en gang (der er ikke behov for flere skud), i en måned, i et par dage eller blot et par timer. Her er nogle af variablerne for dig og din læge at overveje, når man tænker på kortisonslag: mængden af ​​betændelse i kroppen, årsagen til betændelsen og din alder og helbred. Cortisone i sig selv er ikke brugt meget hos dagens læger, fordi det ikke varer længe nok. Hvis du får et "kortison" skud, får du faktisk et halv-kunstigt kortisonderivat som DepoMedrol eller Kenalog.

Bivirkninger og problemer

Hvis et kortisonskud ikke ser ud til at vare meget længe eller kun giver midlertidig lindring, foreslår sundhedseksperter at udforske andre mulige behandlinger hos din læge. Hvis det ikke virker, er der ikke brug for at fortsætte denne behandling. Cortison skud kan have bivirkninger og forårsage andre problemer i din krop. I dyr har kortisonsprængninger vist sig at svække sener, hvis de injiceres direkte i senen. Problemer kan også forekomme, hvis injektionen gives i en ledd - det kan blødgøre brusk. Læger kan begrænse mængden af ​​skud i en fælles om en måned for at undgå disse problemer. For eksempel kan personer med reumatoid arthritis kun modtage et skud i en fælles en gang om måneden.

Del:
Kommentarer