Hvor lang tid tager en CAT Scan normalt?

Hvor lang tid tager en CAT Scan normalt?

Betegnelsen CT scan står for Computed Axial Tomography og kaldes ofte som en CAT scan. Det er en noninvasive test, der hjælper læger med at diagnosticere medicinske forhold. Proceduren kan tage alt fra 15 minutter til en time afhængigt af den del af kroppen, der scannes.

Opsætning

Opsætning er den del af proceduren, der tager længst, i gennemsnit ca. 15 til 30 minutter. Placering er vigtig, og teknikeren kan bruge puder eller kiler til at holde dele af din krop på plads. Hun kan bede dig om at flytte rundt på bordet, indtil du er i den ønskede position. Din test kan kræve, at du svelger en farvestof eller kontrastopløsning; i nogle tilfælde administreres det ved enema eller injiceres i en IV.

Scan

Selve scanningen tager kun et par minutter og er helt smertefrit. Du kan se blinkende lys og høre en whirring-lyd under scanningen. Selve tabellen kan bevæge sig ind og ud af scanneren.

Efter scanningen

Når scanningen er afsluttet, kan du forblive på bordet et par minutter, mens billederne kontrolleres for kvalitet. Af og til må teknikere gentage en del eller hele scanningen, hvis bevægelsen slør billederne.

Del:
Kommentarer