Hvor lang tid tager det for Amoxicilin at arbejde?

Hvor lang tid tager det for Amoxicilin at arbejde?

Hvad er Amoxicillin?

Amoxicillin er et antibiotikummedicin, der er foreskrevet til behandling af bakterieinfektioner, såsom øre-, salmonella- eller E. coli-infektion. Den fås i en række forskellige former, såsom kapsel, væske eller tyggegummi.

Når amoxicillin tages, påvirker det bakteriens evne til at danne cellevægge. Uden disse vægge kan bakterier ikke beskytte sig mod antistoffer, der virker til at dræbe bakterieceller og ikke kan holde bakteriecellerne inde i væggene.

effekter

Amoxicillin er ofte ordineret baseret på infektionsniveauet. For eksempel foreskrives amoxicillin til behandling af en øreinfektion ofte i 7 til 10 dage eller gives i tre injektioner. Men for en urinvejsinfektion, som ofte er sværere, tages antibiotika ofte i 14 dage for at sikre, at infektionen er fuldstændig ryddet.

Når amoxicillin er taget, begynder det at angribe infektionen i kroppen. Efter 2 til 3 dage efter at have taget medicinen i den anbefalede dosis begynder en person at opleve symptomer. Dette betyder dog ikke, at infektionen er fuldstændig ryddet.

Uanset om en person begynder at føle sig bedre, bør den fulde runde antibiotika tages. Dette sikrer, at alle bakterier er blevet tilstrækkeligt dræbt. Hvis hele receptet ikke tages som anvist af en læge, er det muligt at geninficere. Hertil kommer, at dette kan få en person til at udvikle en immunitet mod antibiotika.

For bedste resultater

Amoxicillin kan bedst virke, når det holdes i stabile niveauer i kroppen. Af denne grund foreskrives det ofte at blive taget hver 8. til 12 timer. Hvis du savner en dosis, skal du fortsætte med at tage medicinen så hurtigt som muligt. Du må dog ikke fordoble doserne for at kompensere for en ubesvaret dosis.

Del:
Kommentarer