Hvor lang tid tager det at slippe af med cellulitis?

Hvor lang tid tager det at slippe af med cellulitis?

Cellulitis er en bakterieinfektion, der ofte påvirker hudens overflade på underbenene. Når det behandles med antibiotika, falder cellulitis symptomer inden for få dage. Hvis det ikke behandles uafhængigt, kan cellulitis være dødelig.

Symptomer

En cellulitisinfektion detekteres typisk af svulmet, varmt, rødt eller ømt hud ledsaget af feber. I visse tilfælde kan blærer eller små røde pletter dannes på hudens overflade.

Årsager

Bakterier, der kommer ind i huden, er den primære årsag til en cellulitisinfektion. To typer bakterier, streptokokker og stafylokokker, trænger ind på hudens overflade gennem punkterings sår, udskæringer eller inden for områder af tør, flammende og hævet hud.

Risikofaktorer

Cellulitis forebyggelse bør begynde som du alder. Risikofaktorerne for cellulitis omfatter mindre effektive kredsløbs- og immunsystemer samt personer med diabetes, vandkopper og helvedesild.

Behandling

Cellulitis behandles hyppigt med antibiotika i 10 til 14 dage for at afværge begge typer bakterier. Når cellulitisbehandling er påbegyndt, bør du se et fald i symptomerne inden for få dage.

Forebyggelse

Måder at forebygge cellulitis omfatter pleje åbne hud sår dagligt. Mayo Clinic foreslår at vaske åbne sår dagligt med sæbe og vand, der dækker udskæringer med bandager og anvender en antibiotikakrem et par gange om dagen. Hvis infektionen forværres, skal du søge lægehjælp.

Del:
Kommentarer