Hvor lang tid tager det at regenerere sæd?

Hvor lang tid tager det at regenerere sæd?

Mænd producerer millioner af sæd daglig, i modsætning til kvinder, der er født med alle de æg, de nogensinde vil have. Cyclussen af ​​sædregenerering tager cirka 74 dage i gennemsnit, så dette bør tages i betragtning, når man forsøger at blive gravid.

Produktionscyklus

Sperm fremstilles i testiklerne i seminifer tubulerne, og efter at deres hoveder og haler er udviklet, flytter de til epididymis for at modne yderligere. De opbevares der, indtil de er klar til at blive udvist fra kroppen. Under sædafgang skubbes sædene op i vas-deferenserne, et rør der løkker rundt om blæren. Enderne af vas deferentia (plural af vas deferens) er kendt som ejaculatory kanaler, og her blander sæd med sæd fra de sædvanlige vesikler. Kanalerne fører til urinrøret; prostata tilføjer sine sekretioner til væsken på dette tidspunkt. Cowper-kirtlerne, eller bulbourethralkirtlerne, tilføjer også sekretioner. Sæden med alle sæd og sekretioner er så ejakuleret gennem resten af ​​urinrøret og ud i kvindens krop.

Betydning

Sund sæd er nødvendig for opfattelse at forekomme. Sperm regenereres i en konstant cyklus, der giver hver sædafgang frisk, sund sædcelle for at befrugte et æg.

effekter

Da sæd er også celler i kroppen, modtager de de samme næringsstoffer og toksiner, der sættes i kroppen. Hvis en mand tager sig af sig selv, spiser korrekt, ikke ryger eller bruger stoffer og får de rigtige vitaminer, vil hans sæd sandsynligvis være sund, medmindre der er nogen form for underliggende problem. Men hvis en mand deltager i usunde aktiviteter, vil sædvanligvis også være usundt. Løsningen er enkel, når infertilitet er relateret til en usund mandlig livsstil: Stop de problematiske vaner, og sædcellerne bliver sundere. Det vil tage 74 dage eller deromkring for dette at ske, da ny sæd tager lang tid at gå igennem cyklen og regenerere.

Fordele

Fordelene ved at vente på sæd at regenerere, før de forsøger at blive gravide, er talrige, men hovedårsagen er at give en sund sæd til at befrugte ægget, hvilket giver den den bedste chance for overlevelse. Defekt sæd kan føre til et defekt embryo, hvor der er kromosomale abnormiteter eller fødselsdefekter. Mange zygoter med kromosomale abnormiteter afbrydes spontant (misbruget), da de ikke har nogen chance for at overleve udenfor livmoderen alligevel. Derfor vælger mange par at bruge prævention i tre måneder efter at en mand har foretaget betydelige livsstilsændringer, som f.eks. At holde op med at ryge eller drikke alkohol.

variabilitet

Det siges ofte, at sæd tager tre måneder at regenerere, men 74 dage er kun to og en halv måned. Det kan dog være at tage højde for individuelle forskelle.

Del:
Kommentarer