Hvor lang tid tager det at helbrede en trækmuskel?

Hvor lang tid tager det at helbrede en trækmuskel?

En trukket muskel kaldes teknisk en spændt muskel og opstår, når fibre i en muskel revet. Årsager til trukket muskler er anstrengende aktivitet eller en underliggende muskel ubalance, hvor en muskel er uhensigtsmæssig stærkere end en anden. Trækmuskler er den mest almindelige skade, der opstår hos atleter.

typer

Der er tre karakterer af muskelstammer. Grade I er mild og helbreder hurtigt. Grade II er mere smertefuldt med begrænset bevægelse. Grad III er den mest alvorlige og smertefulde.

Funktioner

Symptomer på en trækket muskel omfatter smerte på stedet for skade og hævelse. Mere alvorlige karakterer kan begrænse bevægelsen og forårsage muskelspasmer og blå mærker.

Tidsramme

Afhængig af karakteren kan trukket muskler tage en til otte uger til at helbrede.

Behandling

I de f√łrste 72 timer skal du anvende is, brug elevation og i samr√•d med en l√¶ge tage antiinflammatorisk medicin. Efter 72 timer skal du bruge varme pakninger til at bringe blod ind i musklen og give n√¶ring, hvilket fremskynder helingen. Massage eller fysioterapi kan fremskynde helingsprocessen.

Advarsel

Undgå overbelastning af anstrengte muskler under helingen, da det kan forlænge skaden eller forårsage permanent skade. Se læge for stærkt anstrengte muskler, da de kan kræve kirurgi eller fysioterapi.

Sjov kendsgerning

Hamstring, quadriceps, kalv og lårmuskler trækkes oftest.

Del:
Kommentarer