Hvor lang tid skal du køre en stationær cykel?

Hvor lang tid skal du køre en stationær cykel?

Der er forskellige grunde til at bruge en stationær cykel. Det kan give en god kardiovaskulær træning. Andre gange bruges en stationær cykel, når du rehabiliterer fra knæ eller hoftebeskadigelse eller kirurgi. Årsagerne til at bruge en cykel og dine personlige mål afgør, hvor længe du skal cykle. Uanset hvad der er tilfældet, skal du bruge det rigtige udstyr og oprette et program.

typer

Der er flere typer stationære cykler. Der er opretstående cykler, der er meget grundlæggende. På disse cykler kan du justere sædehøjden og modstanden. De er lette, nemme at bruge og bruger normalt ikke meget plads. Der er også liggestole. Disse er cykler, hvor sædet er lavere og på omtrent samme højde som pedalerne. På disse cykler er dine ben mere ude foran dig versus under dig. Disse cykler er en god mulighed for dem med rygproblemer, og hvis du har svært ved at komme på eller balance på en opretstående cykel. Der er også variationer af opretstående cykler, der giver en mere intens træning. Nogle har bælter på forhjulet, der skaber meget spænding. Den nyeste version af stationære cykler er dem, der bruges til spinning klasser. Disse cykler kan indstilles uden spænding eller have en betydelig spænding. Det er bedst at prøve et par forskellige cykler for at finde den der bedst passer til din situation.

Advarsel

Den største bekymring med papirvarer cykler beskytter dine knæ mod skade. Hvis du bruger en opretstående cykel, skal du sætte sædet i den rigtige højde. Når du træner, skal du kontrollere dit knæ, når din fod er i bunden. Dit knæ skal være lige eller kun lidt bøjet men ikke låst. Indstilling af sædet højere vil få knæet til at rette for meget, hvilket kan forårsage skade. At sætte sædet for lavt vil skabe for meget bøjning i knæet og vil stresse din ledd. Hvis du bruger en liggende cykel, skal du sætte sædet, så ryggen understøttes, og når du pedaler, knæet ikke strækker sig helt.

Tidsramme

Hvis du bruger cyklen til aerob eller kardiovaskulær træning, så vil du tilstræbe 30 til 40 minutters stabil træning mindst tre til fem dage om ugen. Mens du kan gøre alt på cyklen, er det bedst at variere din rutine. Du vil måske bruge din cykel tre gange om ugen og derefter tilføje en anden mulighed som at gå eller svømme de andre dage. Hvis du ikke har trænet i et stykke tid, skal du muligvis bryde tiden op og lave to eller tre træningspasier i løbet af dagen. Tilføj derefter langsomt mere tid, indtil du kan gøre en stabil 30- til 40-minutters session. Hvis du bruger cyklen til at rehabilitere en skade, vil din fysioterapeut give dig en rutine, der passer til dine behov. Det kan betyde at bruge din cykel i korte perioder flere gange i løbet af dagen for at holde leddet bevæger sig og for at forhindre stivhed.

Misforståelser

Nogle gange forveksles folk med at køre på en stationær cykel med styrketræning. Mens der er modstand på cyklen, og du kan styrke dine ben lidt, er cyklen virkelig til kardiovaskulær træning, eller for at give en række bevægelsesøvelser for at løsne en skadet ledd. I modsætning hertil indebærer styrketræning at flytte din krop eller i dette tilfælde dine ben gennem deres fulde bevægelsesområde mod en slags modstand. Det betyder at du bevæger dine ben i en række retninger i forhold til den gentagne bevægelse af cykling. Sørg for, at du ikke kun begrænser dig til at cykle og også omfatte styrketræning. Det er også vigtigt at vide, at cykling ikke giver vægtbærende motion. Dette skyldes at du sidder og dine ben ikke holder din vægt. Hvis du beskæftiger sig med osteoporose, så husk, at mens du cykler er en god træning, skal du supplere det med en ægte vægtbærende øvelse som at gå.

Funktioner

Cykling kan være en effektiv træning. Hvis du planlægger at bruge din cykel meget, kan du investere i en cykel, der har programmer eller en, der giver en virtuel oplevelse. Du kan købe programmer til at se på tv, som du kan følge. Der er også programmer, hvor du forbinder din cykel med en cd-afspiller eller et tv og bruger en speciel cd, der styrer cyklens spænding. Husk, mens cykelture kan give dig en træning, for de bedste resultater, du har brug for, varierer din rutine fra tid til anden.

Del:
Kommentarer