Hvor lang tid lever Staph på overflader?

Hvor lang tid lever Staph på overflader?

Hvad er en Staph infektion?

En staph infektion er en ophobning af staphylococcus bakterier. Staph-bakterierne findes i næsen og på huden hos raske individer, men når staph kommer ind i blodbanen gennem åbne sår eller nedskæringer i huden eller gennem urinvejen, kan staph-infektioner være farlige. Staph infektioner kan normalt behandles med antibiotika, men i nogle tilfælde kan personer med svækket immunsystem blive indlagt på hospitalet og kunne dø.

Hvor lang tid lever Staph på overflader?

Staphylococcus bakterier kan overføres til næsten enhver overflade, der berøres. For eksempel, hvis en person bruger et håndklæde på hans ansigt, og der er staph-bakterier i næsen, vil der sandsynligvis være staph-bakterier på håndklædet. Staph-bakterier vil leve i så lidt som et par timer, og så længe måneder på en overflade, der er blevet forurenet. Porøse overflader, som svampe eller håndklæder, har mere tidskrævende bakterier i længere tid end en flad, hård overflade som en bordplade. Overflader, der ikke rengøres regelmæssigt, er perfekte ynglepladser til bakterier som staph.

Måder at forhindre Staph infektioner

Staph infektioner kan forebygges ved ikke at røre overflader, der kunne inficeres med staph. Undgå at bruge offentlige brusere uden flip-flops, hvis du har et skåret eller åbent øm på dine fødder. Undgå at bruge håndklæder eller dele håndklæder med nogen, hvis du har udskæringer på din krop. Hold sår, udskæringer eller sår rent ved at holde dem dækket. Dette vil ikke kun hjælpe din snit helbrede hurtigere og holde bakterier væk, men det vil holde en stiftinfektion fra at sprede sig fra dit sår til en anden. Desinficer alle overflader i dit hjem med antibakteriel spray eller klud, og smid rengørings- og køkkenvampe ud efter en måned.

Del:
Kommentarer