Hvor lang tid holder Topamax i blodstrømmen?

Hvor lang tid holder Topamax i blodstrømmen?

Topamax (Topiramat) er en anti-anfaldsmedicin, der er ordineret til patienter, der lider af epilepsi. Det er også godkendt til behandling af migræne. Det er også foreskrevet off-label som en stemmestabilisator til behandling af bipolar lidelse. Det bruges også til børn som behandling til behandling af beslaglæggelsen Lennox-Gastaut syndrom. Det testes for tiden i forsøg til behandling af posttraumatisk stresslidelse.

Historie

I 1999 var Topamax den første anden generation af anti-anfaldsmedicin, der skulle godkendes af FDA til behandling af delvise anfald hos børn, som er to år gamle. I 2001 var det forbundet med 23 tilfælde af sekundær vinkellukningsglukom og alvorlig myopi. I 2004 godkendte FDA Topamax til behandling af migræne. I 2007 viste Topamax løfte om behandling af alkoholisme.

Effekter af Topamax

Topamax absorberes hurtigt af kroppen kort efter, at du har slukket det. Lægemidlet virker ved at interagere med neurotransmitteren GABA, som styrer kommunikation mellem hjerneceller. Topamax hjælper GABA med at reducere visse former for spændende neurale impulser for at forhindre anfald og stabilisere humør. Omkring 70 procent af stoffet udskilles i urinen.

Topamax Halveringstid

Halveringstiden for en medicin angiver, hvor lang tid det tager at koncentrere lægemidlet i dit plasma for at nå halvdelen af ​​sin oprindelige koncentration, med andre ord, hvor lang tid det tager at halvdelen af ​​den oprindelige dosis fjernes fra din blodstrøm. Halveringstiden for Topamax er 19-23 timer.

Bivirkninger

Du bør straks søge lægehjælp, hvis du bruger Topamax og oplever en eller flere af følgende bivirkninger: Depression, selvmordstanker, hyperaktivitet, irritabilitet, fjendtlighed eller angst. Andre mulige bivirkninger inkluderer nedsat syn. Du bør også undgå at drikke alkohol, da dette kan øge risikoen for anfald.

Kontraindikationer

Personer, der har en kendt allergisk reaktion på Topiramat, bør ikke tage Topamax. Patienter, der lider af nyresten eller har en ketos diæt (en diæt, der er lav i kulhydrater og højt indhold af proteiner) bør ikke tage Topamax, da det kan øge risikoen for nyresten. Topamax bør heller ikke tages af nogen, der tager høje doser af C-vitamin eller calciumtilskud.

Del:
Kommentarer