Hvor lang tid har en urinvejsinfektion sidste?

Hvor lang tid har en urinvejsinfektion sidste?

Antibiotika

Læger ordinerer en række antibiotika til patienter, der lider af en urinvejsinfektion (UTI.) Det nøjagtige antibiotikum vil afhænge af sværhedsgraden af ​​urinvejsinfektionen, patientens alder og patientens unikke medicinske baggrund. Almindelige antibiotika, der anvendes til behandling af UTI, omfatter amoxicillin, nitrofurantoin, ciprofloxacin, levofloxacin og sulfamethoxazol-trimethoprim (Bactrim.) Afhængigt af styrken og typen af ​​antibiotika vil lægen ordinere et kursus antibiotika, der varer mellem 3 og 10 dage. Disse antibiotika skal tages for hele kurset, men symptomerne bør forbedres inden for to dage efter behandlingens begyndelse. Hvis symptomerne ikke forbedres eller bliver værre inden for to dage efter at have søgt behandling, skal patienterne se en læge.

Ubehandlet

Urinvejsinfektioner forsvinder ikke alene. Venstre ubehandlet vil en urinvejsinfektion spredes først til nyrerne og derefter på blodstrømmen, hvor det kan være fatalt. En ubehandlet urinvejsinfektion kan spredes til nyren inden for få dage med visse typer bakterier. Bakteriernes evne til at sprede sig så hurtigt til nyrerne er derfor, at patienterne skal behandles straks efter de første symptomer på et UTI. Disse symptomer omfatter sværhedsvanskeligheder, smertefuld vandladning og uklar urin.

Kronisk UTI

Ved korrekt antibiotikabehandling helbreder de fleste urinvejsinfektioner og genoptager ikke straks hos ellers sunde individer. Dog vil en ud af fem kvinder, der oplever et UTI, opleve et andet UTI på et eller andet tidspunkt i deres liv. Mens en UTI er usædvanlig hos mænd, vil de, der oplever en, sandsynligvis have gentagne infektioner, fordi bakterierne gemmer sig i prostatavævet og kan forårsage en yderligere infektion nemt. Patienter, som oplever mere end to infektioner om seks måneder, klassificeres som kroniske. Ligeledes klassificeres patienter, hvis UTI helbreder helt inden for to uger, også med kronisk UTI. Behandling af kronisk UTI adskiller sig fra almindelig UTI, og kan kræve en længere periode med antibiotikabehandling. Derudover søger mange patienter med kronisk UTI homøopatiske midler for at forhindre starten på et nyt UTI. Hvis du oplever UTI, vil din læge ordinere yderligere tekster og røntgenbilleder og kan i nogle tilfælde henvise til en urolog til behandling.

Del:
Kommentarer