Hvor lang tid er Tonsillectomy Recovery?

Hvor lang tid er Tonsillectomy Recovery?

Hvad er en Tonsillektomi?

En tonsillektomi er en kirurgisk procedure, der ofte udføres hos børn for at fjerne tonsiller fra begge sider af halsen. Typisk er årsagen til at tonsillerne fjernes, på grund af hyppige anfald af halssmerter eller infektion. Der er flere handlingsmåder, der målretter mod infektionerne selv, som f.eks. Et kort, langt eller ensartet forløb af antibiotika, eller bare venter på infektionen. Mange gange forhindrer disse metoder det uundgåelige behov for at fjerne tonsillerne. Oftere end ikke, fjernes tonsillerne i barndommen, fordi genoprettelsen er meget hurtigere, og smerten er meget mindre alvorlig. Tonsillektomi genopretningstid varierer for børn og voksne.

Tonsillektomi genopretning for børn

Da operationen normalt involverer anæstesi, vil barnet enten overnatte eller have en observationsperiode på flere timer. At spise bløde fødevarer og drikkevæsker anbefales i to til fire dage, som det er liggestolen. Da der spiser mindre mad, er der risiko for dehydrering, og du bør sikre, at barnet får tilstrækkelig væske. Din læge kan anbefale en smertestillende middel, såsom acetaminophen. Ca. fem dage efter operationen vil skurene fra operationen falde af. Der kan være blødninger, men på grund af hurtig genopretning af børn, bør det ikke være for alvorligt. En til to uger efter operationen bør barnet føle en 100 procent opsving.

Tonsillektomi-genopretning i teenagere og voksne

Mens teenagere vil opleve en lignende helbredende vej som børn, med et par ekstra dage med nyttiggørelse, kan voksne have en vanskeligere oplevelse. Gendannelse kan tage mellem 10 og 20 dage for en voksen, med mulighed for mavesmerter i mere end en måned og mild til svær blødning, når skuret begynder at helbrede. Hvis blødning forekommer og ikke stopper alene, skal du gå til beredskabsrummet. Det er en standardprocedure for at standse blødningen, men hvis det er alvorligt, kan der opstå flere komplikationer som følge af mangel på en tom mave, når den gennemgår anæstesi.

Da dehydrering øger smerte, skal du indtage så meget væske som muligt hele dagen for at holde halsens smerte til et minimum. Blødning er oftere et problem, når dehydrering er en faktor. Det anbefales at undgå fysisk aktivitet i mindst to uger for at sikre, at ordentlig heling opstår.

Del:
Kommentarer