Hvor hurtigt virker blodtryksmedicin?

Hvor hurtigt virker blodtryksmedicin?

Tidsramme

For det meste bør du, hvis du tager en "antihypertensiv" medicin, se en ændring i dit blodtryk fra 2 til 3 uger efter påbegyndelsen af ​​behandlingen med lægemidlet. Det er inden for denne tidsramme, at din læge vil være i stand til at fortælle om stoffet er effektivt for dig, hvordan medicinen interagerer med dit system, og hvilken form for justering (hvis nogen) skal foretages til doseringen. Dette er dog en generel tidsramme, og du kan muligvis ikke se en ændring, indtil en længere tid er gået. Resultaterne varierer fra person til person, uanset hvilken form for medicin der anvendes til behandling af forhøjet blodtryk, ellers kendt som hypertension.

Brug

For at få det bedste ud af enhver medicin, du bruger til at behandle dit blodtryk, skal du tage det på samme tid hver dag. En god rutine at komme ind er at tage den foreskrevne dosis om morgenen, normalt omkring morgenmad. Dette skyldes, at mange af de lægemidler, der anvendes til behandling af hypertension, skal tages med mad i maven for at lindre enhver kvalme, der kan ledsage lægemidlet. Hvis du skulle glemme at tage din medicin om morgenen, skal du ikke bare vente til næste morgen for at tage din recept. Dette kan påvirke lægemidlets virkning og forlænge den tid, hvor medicinen vil træde i kraft. Ifølge Mayo Clinic, når en dosis er savnet, og den er relativt tæt på din næste dosis, bør du ikke tage en "dobbelt dosis". Spring dosen over og kom tilbage på skemaet.

Overvejelser

Hvis du ikke ser en ændring i dit blodtryk efter et par uger, bør du konsultere din læge for at holde ham informeret om din tilstand. Det kan være nødvendigt med en justering til din dosis eller endog en helt ny recept, der gives som et behandlingsforløb. Hvis dit blodtryk og tilstanden skulle forværres, hvilket betyder at dit blodtryk stiger, eller hvis du begynder at opleve uregelmæssig hjerteslag eller brystsmerter, skal du straks kontakte din læge. Dette kan være tegn på et mere alvorligt problem, og lægehjælp kan være nødvendig.

Del:
Kommentarer