Hvilket udstyr bruger børnelæger?

Hvilket udstyr bruger børnelæger?

En børnelæge er en læge, der bryr sig om børn. Han er ansvarlig for forebyggende pleje samt behandling af skader, infektioner, sygdomme og sygdomme. Din børnelæge vil bruge en række udstyr til rutinemæssig pleje og specielt udstyr til andre forhold. Faktisk bruger en børnelæge stort set det samme udstyr som enhver anden læge, bortset fra at nogle af det er designet med dets brug for børn i tankerne. Eksempler er babyskalaer og blodtryksmanchetter i barnestørrelse.

Vægte

En af de første ting, din børnelæge gør, når han undersøger dit barn, vejer hende, så han kan begynde at overvåge hendes vækst ved hvert besøg. Hun er placeret i en bordplade med sider, der kurver. Da hun bliver for stor til denne type skala og er i stand til at stå, kan han få hende til at stå i voksen skala for at kontrollere sin vægt. Sammenligninger foretages på et standardvækstdiagram for at afgøre, om hendes vækst er normal.

blodtryksmaaler

Et sphygmomanometer bruges til at kontrollere dit barns blodtryk. En børsteret manchet er placeret omkring sin overarm og oppustet for at skabe tryk. Der er et rør fastgjort til manchetten, der fører til en måler. Når luften frigives, kan din børnelæge få en læsning af blodtrykket. Nyere udstyr har en manchet, der er fastgjort til en skærm, der har automatiske digitale udlæsninger i stedet for en måler for at gøre det nemmere og mere præcist.

Termometer

Din børnelæge bruger et termometer til at kontrollere dit barns temperatur. Der findes flere typer termometre. Han må bruge et rektal termometer, der er belagt med vaseline eller andet smøremiddel og anbragt i dit barns anus, indtil en læsning er opnået. Hendes temperatur kan også kontrolleres under hendes arm, og hvis hun er gammel nok til at forstå, kan hun holde et termometer under tungen, så længe hun ikke bider på den. Nyere termometre kan tjekke hendes temperatur med en øjeblikkelig aflæsning ved at placere en probe i hendes øre.

Stetoskop

Din børnelæge bruger et stetoskop til at lytte til dit barns hjerte og lunger. Stetoskopets flade ende er placeret mod brystet, og de andre ender er anbragt i din børnelæges ører, så han kan høre dit barns hjerteslag. Enden er anbragt mod ryggen for at børnelægen lytter til hans lunger. Han bliver måske bedt om at tage dyb vejrtrækning, mens lægen lytter.

Otoskop

Et otoskop bruges til at undersøge indersiden af ​​dit barns øregang og trommehinde. Den har en sonde, der er indsat i hendes øre med en forstørrelseslinse og et lys. Din børnelæge ser gennem den yderste ende for at se efter abnormiteter i øret. Øret kan undersøges for overskydende voks, fremmedlegemer eller betændelse forårsaget af en øreinfektion.

opthalmoscope

Et opthalmoskop er en enhed, der bruges til at undersøge dit barns øjne. Det ligner en lille lommelygte og har en forstørrelseslinse såvel som lyset. Instrumentet er rettet ind i dit barns øje for at undersøge hans nethinden, linsen og optiske nerver for abnormiteter. Desuden vil din læge kontrollere sit øjes reaktion på lyset.

Andet udstyr

Din børnelæge kan bruge en række andre udstyr baseret på årsagen til dit besøg. En høretest kan gives, da dit barn bliver gammel nok til at forstå instruktionerne. Sprøjter bruges til at levere immuniseringer. En bulk sprøjte kan bruges til at suge slimhinde fra dit barns næse. Splinter, bandager og seler kan bruges til at immobilisere skader. En refleks hammer bruges til at kontrollere dit barns knæreflekser. Andre eksempler indbefatter, men er ikke begrænset til, tunge depressorer, suturudstyr, medicinske saks, mikroskoper, elektrokardiogrammer og pincet.

Del:
Kommentarer