Hvilken struktur af øret er ansvarlig for hørelsen?

Hvilken struktur af øret er ansvarlig for hørelsen?

En kritisk del af de oplysninger, vi får hver dag, er gennem vores ører. Mange strukturer arbejder sammen for at formidle lydbølger korrekt til høreapparatet i hjernen for at give en præcis hørelse. Et problem med nogen af ​​disse strukturer kan resultere i nedsat hørelse, mens i alvorlige tilfælde kan sådanne problemer forårsage døvhed.

Auricle og Ear Canal

Lydbølger, der kommer til øret, skal indsamles og omdirigeres i den rigtige retning. Dette gøres af auricleen - den ydre del af øret - som fungerer som en tragt og sender bølgerne ind i øregangen, hvilket fører til trommehinden. Enhver afbrydelse i denne rute kan medføre en vis grad af nedsat hørelse.

Eardrummet

Trommebundet sender lydbølgerne fra luften til de små knogler bag trommehinden og derfra til cochlea, der er fyldt med væske. Med andre ord hjælper trommehinden med omdannelsen og forstærkningen af ​​lydbølger, når de rejser fra luft til væske. En tåre i trommehinden kan forekomme som følge af skade, infektion eller spiller visse sportsgrene. Selv om høreapparatet typisk forringes i et stykke tid, heler tåden sig selv inden for få uger.

The Ossicles

Efter at have forladt trommehinden, bevæger lydbølgerne sig til tre små knogler, kendt som vieller, de mindste knogler i kroppen. De danner små led i hinanden og fungerer som løftestænger - deres lille størrelse fokuserer vibrationerne og har en tendens til at forstærke dem, når de bevæger sig til cochleaens ovale vindue. Alt, der forhindrer bevægelsen af ​​disse knogler, vil have en tendens til at forringe din hørelse.

The Cochlea

Cochlea er en spiret struktur om størrelsen af ​​en ærter, der ligner en snegles spiralskal. Alle mekaniske bølger, der går ind i denne struktur, omdannes til nerveimpulser af højt specialiserede celler, der kaldes hårceller. De overføres derefter til hjernen via den auditive nerve. Skader på hårcellerne resulterer i høretab, som ikke kan repareres. Nogle typer døvhed kan behandles med cochlear implantater, som sender signaler til din auditiv nerve, meget som din egen cochlea ville gøre.

Høre Center

Hårcellernes aktivitet sender meddelelser langs den auditive nerve og derfra til hjertens høreapparat, hvor hørelsen til sidst finder sted. Din hjerne genkender lydens lyd, uanset om en brandalarm eller din bedste vens stemme - lydens placering og type, uanset om den er nær eller fjern, høj eller blød - og sender beskeder til andre dele af din hjerne, der bestemmer, hvordan du vil reagere på det, du hører.

Del:
Kommentarer