Hvilken slags læger kan ordinere depression medicin?

Hvilken slags læger kan ordinere depression medicin?

Hvis du mener, du har brug for antidepressiv medicin, er der flere forskellige typer praktiserende læger og medicinsk praksis, der kan hjælpe dig.

Hvem kan prædike antidepressiva?

Læger (praktikere, hvis navn efterfølges af MD eller DO) har evnen til at ordinere medicin, herunder antidepressive lægemidler. Mange mennesker ser deres generelle læge, familie læge eller praktikant for at diskutere symptomer på depression og få en recept til antidepressiva. Lægerassistenter (PA) kan også ordinere disse lægemidler.

Psykiatere

En psykiater er en MD, der specialiserer sig i psykiske problemer som depression og medicin, der bruges til at behandle disse problemer. Psykiatere udfører nogle gange ugentlige psykoterapi udover at ordinere medicin.

Sygeplejerskepraksis

Nogle registrerede sygeplejersker (RN) har yderligere certificering, der giver dem mulighed for at ordinere medicin, herunder antidepressiv medicin. Disse fagfolk er kendt som sygeplejerskepraktiserende (NP). Nogle sygeplejerskepraksis specialiserer sig i psykiatri.

Dem, der ikke kan foreskrive antidepressiv medicinering

Psykoterapeuter og rådgivere, der er læger i psykologi (ph.d.), socialarbejdere eller rådgivere, er ikke læger og ordinerer medicin er ikke inden for deres anvendelsesområde.

Hvad er Medication Management?

De fleste psykiatere og nogle psykiatriske sygeplejerskepraksis fokuserer kun på medicinforvaltning (dvs. overvågning af fremskridt og bivirkninger) og kan mødes med klienter hver måned for at gøre dette. Nogle gør psykoterapi udover at ordinere.

Del:
Kommentarer