Hvilken slags læge skal jeg se for højt blodtryk?

Hvilken slags læge skal jeg se for højt blodtryk?

Højt blodtryk (hypertension) er en tilstand, der udvikler sig gradvist over en lang periode, i de fleste tilfælde. Det blodvolumen, som hjertet pumper mod modstanden i arterierne, bestemmer niveauet for blodtrykket i patienten, ifølge Mayo Clinic. Denne almindelige tilstand, hvis den er ubehandlet, kan føre til hjerte-kar-sygdomme og kan forårsage kongestiv hjertesvigt, slagtilfælde eller andre livstruende tilstande. Hypertension er let diagnosticeret, og du kan se en række medicinske fagfolk til diagnose eller behandling.

Hvem kan diagnosticere højt blodtryk

Kontroller altid dit blodtryk under hvert besøg på lægens kontor for en checkup. Din primærlæge, en mid-level praktiserende læge eller en sygeplejerske kan lave den første diagnose. En rutinemæssig checkup involverer normalt kontrol af blodtrykket; yderligere test kan kræves som opfølgning, ifølge Healthline.

Lab technologists beskæftiger sig med blod og urinprøver fra mulige hypertension patienter og radiologer giver røntgenbilleder eller billedbehandling tjenester til yderligere diagnose. Opfølgningsbesøg til blodtrykskontrol kan kræve en sygeplejerske, og en ernæringsekspert vil sandsynligvis blive involveret for at tilskynde livsstilsændringer til at kontrollere tilstanden.

Typer af læger

Afhængigt af omstændighederne og sværhedsgraden af ​​din sag bør du søge de rette specialister til at hjælpe dig med din hypertensionbehandling. For de fleste er familielægen den person, der i første omgang ser for blodtryksproblemer. Denne familiemedicinske specialist er som regel din regelmæssige grundlæge, som du regelmæssigt ser for alle former for sygdomme. Mange forsikringsplaner kræver, at du bliver diagnosticeret på dette niveau og henvises til en specialist, hvis en er nødvendig, ifølge Healthline.

En sygeplejerskepraktiserer (NP) er en sygeplejerske med en grad i sygepleje i avanceret praksis. NP'en kan arbejde sammen med en kardiolog, i en familiepraksis eller i andre indstillinger, og kan diagnosticere, behandle og behandle sygdomme, herunder hypertension. NP'en kan ordinere dig medicin, ordreforsøg og udføre visse procedurer.

En kardiolog er specialiseret i kardiovaskulær sygdom medicin, en subspecialty af intern medicin. Denne form for læge er en ekspert i behandling af alle former for hjerte-kar-sygdomme, herunder relateret til hypertension. Dette er lægen, du vil sandsynligvis blive henvist til af din familie læge eller NP i mere alvorlige tilfælde.

Hvornår skal du se en læge

Se en læge om året for en checkup for at sikre, at du ikke har højt blodtryk eller andre forhold, der kræver opmærksomhed.

Ring til din læge og planlæg en aftale for yderligere kontrolopgaver, hvis dit blodtryk har været højt, du har en familiehistorie af hypertension, hjertesygdom eller diabetes, eller hvis du har lagt vægt på. Derudover kan lægehjælp være påkrævet straks, hvis du i øjeblikket behandles for hypertension, og du oplever symptomer som lynhårdhed, træthed, åndenød, hovedpine, overdreven svedtendens, synsproblemer eller forvirring. Dette kunne være tegn på alvorlige bivirkninger fra din tilstand eller medicin, ifølge Cleveland Clinic.

Del:
Kommentarer