Hvilken slags læge har specialiseret sig i skjoldbruskkirtel og binyreudmattelse?

Hvilken slags læge har specialiseret sig i skjoldbruskkirtel og binyreudmattelse?

Den menneskelige krop har flere kirtler, der udskiller små mængder stoffer kaldet hormoner. Vigtigt blandt disse er hypofysen i hjernen, skjoldbruskkirtlen i nakken og binyrerne placeret over hver nyre. Nogle gange, når folk føler sig trætte, holder de disse kirtler ansvarlige. En kvalificeret endokrinolog bør kunne give svar om kirtlens sundhed, og derefter give eventuel tilknyttet behandling, hvis det er nødvendigt.

Skjoldbruskkirtel

Skjoldbruskkirtlen, et specialiseret, hesteskoformet organ placeret foran, og til siderne af den øvre del af luftrøret, udskiller skjoldbruskkirtelhormon og calcitonin. Skjoldbruskkirtlen er ansvarlig for kroppens overordnede stofskifte. Træghed kan være forbundet med skjoldbruskkirtlernes dysfunktion.

binyrer

Binyrerne, der er placeret på toppen af ​​hver nyre, udskiller epinephrin, norepinephrin og steroidhormoner som cortisol. Epinephrin eller adrenalin, som det er almindeligt kendt, er et stærkt stimulerende middel, som kan øge puls blandt dets metaboliske virkninger. Cortisol kan hjælpe med stresshåndtering, fordi det hjælper kroppen med at opretholde immunfunktionen.

Træthed

Træthed kan få folk til at føle sig slidt og mindre effektive på deres job. Nogle gange er en hvile i orden, men nogle gange er en fysisk checkup i orden.

endokrinolog

Endokrinologer er læger, der specialiserer sig i diagnosticering og behandling af sygdomme hos en eller flere kirtler. Disse læger er veluddannede eksperter, som har studeret kemiens fysiologi og patologi, og som giver omsorg for patienter med hormonforstyrrende og metaboliske sygdomme.

Laboratorieundersøgelser

En endokrinolog kan bestille laboratorieblod, spyt eller urinprøver, som kan hjælpe med at bestemme om træthed er organisk eller situationsmæssig. Fælles test omfatter T4 og TSH for at kontrollere skjoldbruskkirtelfunktion og kortisolprøve for adrenalfunktion.

Del:
Kommentarer