Hvilken slags læge behandler diabetikere?

Hvilken slags læge behandler diabetikere?

Diabetes er en tilstand, der påvirker hvordan kroppen producerer og bruger insulin. Insulin er et hormon, der virker som en "nøgle" for at lade glucose (sukker) ind i kroppens celler, der skal bruges som energi. Hvis kroppen holder op med at producere insulin (type 1 diabetes) eller hvis cellerne ikke længere kan bruge det insulin, der produceres af kroppen (type 2 diabetes), resulterer det i høje niveauer af glukose i blodet. Høje blodglukoseniveauer forårsager store sundhedsmæssige problemer, som skal behandles af forskellige slags læger.

Identifikation

Diabetes er ofte identificeret ved rutinemæssige blodprøver bestilt af en primærlæge. Det kan være en fejl at stole på denne læge for al diabetes.

Endokrinologer

En endokrinolog er en læge, der ofte behandler diabetikere. Endokrinologer specialiserer sig i sygdomme, der påvirker de endokrine kirtler, herunder bukspyttkjertlen, som producerer insulin. I skrivning til MyDiabetesCentral foreslår Dr. Bill Quick at se en endokrinolog, hvis du er blevet nyligt diagnosticeret med diabetes, hvis dit blodsukkerniveau bliver svært at klare, eller hvis du udvikler komplikationer fra din diabetes som nerveskade eller øjenproblemer. Dr. Quick anbefaler også at alle pædiatriske diabetespatienter efterfølges af en endokrinolog.

Advarsel

Diabetes kan føre til nerveskader (diabetisk neuropati) og dårlig cirkulation til underekstremiteterne. Dette øger risikoen for at udvikle en alvorlig infektion i dine fødder og ben. Fordi neuropati dulmer fornemmelse i fødderne, bemærker du måske ikke et lille sår, før det bliver et stort problem. EPodiatry råder diabetikere til at undersøge deres fødder omhyggeligt hver dag og høre en podiater for behandling af majs, callouses eller indgroede tånegle. Selvom der ikke forekommer problemer at være til stede, er det stadig klogt at konsultere en podiater årligt for forebyggende pleje.

Forebyggelse / Solution

Personer med diabetes er tilbøjelige til at få synsproblemer som glaukom og retinopati. Derfor anbefaler den amerikanske diabetesforening at se en optometrist eller en øjenlæge mindst en gang om året for at blive testet for disse forhold.

MisforstĂĄelser

Læger udgør en vigtig del af et diabetesbehandlingsteam, men de er på ingen måde de eneste, der kan hjælpe nogen med at lære at klare sygdommen. Kostvaner, ernæringseksperter og sygeplejerskepædagoger kan alle spille en værdifuld rolle ved at hjælpe nogen med at lære at leve godt med diabetes.

Del:
Kommentarer