Hvilken slags læge at få til Bunion Surgery?

Hvilken slags læge at få til Bunion Surgery?

En bunion er en deformitet ved bunden af ​​bigot forårsaget af en progressiv forskydning af knoglen. Det skyldes oftest arvede strukturelle problemer inden for foden. De fleste bunioner kræver ikke kirurgisk behandling, men i nogle tilfælde vedvarende smerte gør kirurgi til en passende mulighed. Bunion kirurgi udføres typisk af en muskuloskeletale (ortopædisk) kirurg med særlig træning i problemer med fod og ankel.

Før kirurgi

Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons og American College of Foot and Ankel Surgeons, kan din læge anbefale dig til bunion kirurgi, hvis flere konservative behandlingsmuligheder er ineffektive. Denne anbefaling er typisk baseret på uadresserede smerter, som gør alvorlige forstyrrelser i din daglige rutine. Før du planlægger enhver procedure, vil din ortopædkirurg undersøge din medicinske historie og foretage en grundig fysisk undersøgelse af din bunion. Baseret på disse resultater, samt omfattende erfaring med betjening af knogler og muskler i foden, vil han arbejde for at afdække den særlige strukturelle fejl, der er ansvarlig for din bunion formation. Disse oplysninger er afgørende for planlægning af en kirurgisk procedure, der passer til din omstændighed. Manglende brug af en passende kirurgisk teknik kan medføre en gentagelse af din bunion på et eller andet tidspunkt i fremtiden.

Kirurgiske teknikker

Ifølge U.S. National Library of Medicine er der mere end 100 kirurgiske metoder til reparation af en bunion. Faktorer der påvirker valg af metode omfatter resultaterne af din fysiske eksamen og din alder og aktivitetsniveau. Uanset hvilken metode der anvendes, vil din kirurg have flere overordnede behandlingsmål, herunder fjernelse af den karakteristiske bunionbump og korrektion af eventuelle skadelige forandringer i din knoglestruktur eller blødt væv. Sammen vil disse trin typisk give tilstrækkelig smertelindring for at muliggøre en tilbagevenden til normal aktivitet. Bunionoperationer udføres typisk på ambulant basis. I de fleste tilfælde vil du modtage en lokalbedøvelse, der giver dig mulighed for at forblive vågen under proceduren.

De fleste bunionoperationer involverer en teknik kaldet en bunionektomi. I denne procedure vil din ortopædkirurg fjerne noget hævet væv fra basen af ​​din storå og derefter rette din tå ved at barbere væk en del af dets underliggende knogle. Dernæst vil han justere tåen i forhold til sine nabostæer og fastgør permanent din tårefælles i den justerede stilling.

Resultater

Afhængigt af hvilken type procedure din ortopædkirurg udfører, kan du forvente at komme sig fra operationen i så lidt som nogle få dage eller så længe som otte uger. De fleste bunionoperationer er ret succesfulde i at reducere smerte og korrigere strukturelle problemer. Du skal dog følge livslange begrænsninger for dit valg af fodtøj og tage andre forsigtighedsforanstaltninger. Kontakt din ortopædkirurg for yderligere oplysninger om enhver procedure, som han måtte beslutte at udføre.

Del:
Kommentarer