Hvilken mad kan jeg give min kid efter hans tonsillektomi?

Hvilken mad kan jeg give min kid efter hans tonsillektomi?

Efter en tonsillektomi oplever de fleste patienter en vis smertelindring i halsen. Af denne grund er en diæt af bløde og flydende fødevarer normalt bedst i ca. 5 til 10 dage efter operationen. Mange patienter taber sig på grund af forandringen i kost.

Væsker

Væsker er en afgørende del af en post-tonsillectomy diæt for at forhindre dehydrering. Bøtter og tynd suppe ud over vand og juice vil hjælpe med at give dit barn en fuld følelse, når man spiser en regelmæssig kost ikke er muligt. Undgå citrus som appelsinjuice, fordi surheden vil brænde i barnets hals.

Bløde fødevarer

Bløde fødevarer vil udgøre størstedelen af ​​dit barns post-tonsillectomy kost. Yoghurt, budding, jello, is, mælk shakes og frosne skumdroge er alle acceptable. Kold eller varm mad er begge fint.

Fast Foods

Det er i orden for dit barn at spise fast mad, men generelt vil han sandsynligvis ikke have på grund af halssmerter. Jo blødere fødevaren er, desto mere behagelig bliver det, så du kan starte med at fodre faste fødevarer langsomt, begyndende på den blødere side med noget som kartoffelmos for at se, hvordan det går. Spicy, sure eller meget salt mad bør undgås på grund af ondt i halsen.

Crunchy eller sprød mad

Skøre, skarpe eller crunchy fødevarer som chips bør undgås, indtil helingen er færdig, hvilket kan tage 2 til 3 uger.

Gum

Selvom det ikke teknisk er en mad, stimulerer tyggegummi spyt, der kan være til gavn for helingsprocessen. Tyggegummi kan også være et tilfredsstillende alternativ, når snacking er for ubehageligt.

Del:
Kommentarer