Hvilke vitaminer har liverbutikken?

Hvilke vitaminer har liverbutikken?

Den menneskelige lever udfører hundredvis af funktioner for at holde kroppen sikker. Et vigtigt aspekt af leveren er dets evne til at opbevare vitaminer og frigive dem gennem hele kroppen efter behov.

Vitamin A

Leveren opbevarer vitamin A til sund hud, lungevæv, urinveje og tarm. Underskud i dette vitamin kan forårsage tørre øjne og hud, infektioner og endda blindhed.

Vitamin B12

Vitamin B12 bidrager til sund dannelse og vækst af røde blodlegemer, og hjælper også kroppens nerveevne. Nogle leverproblemer kan medføre ukorrekt opbevaring af vitamin B12.

C-vitamin

Fundet i leveren, hjælper vitamin C i tænder og tyggegummi sundhed, hjælper kroppen i bindevæv og knogler helbred, hjælper med at helbrede sår og bidrager til absorption af jern i blodet.

Vitamin D

D-vitamin opbevares i leveren. Dette vitamin giver kroppen calcium og fosfor, og er afgørende for knoglestyrke, vækst og reparation.

E-vitamin

Dette vitamin er en antioxidant, der virker for at beskytte kroppen mod frie radikaler.

Vitamin K

K-vitamin er en af ​​de fedtopløselige vitaminer, der findes i leveren. Dette vitamin beskytter knogler og hjælper blodet til at størkne regelmæssigt.

Del:
Kommentarer