Hvilke Sko er bedst til Plantar Fasciitis?

Hvilke Sko er bedst til Plantar Fasciitis?

Plantar fasciitis er en almindelig årsag til hælens smerte, specielt hos løbere eller andre personer, der skal være på deres fødder i lange perioder. Når plantar fasciitis er indstillet, er det relativt nemt at slippe af med. Med de rette øvelser og bue støtte, specielt en skift af sko, kan plantar fasciitis forsvinde lige så pludselig som den sætter i.

Plantar Fasciitis

Plantar fasciitis opstår, når båndet af væv forbinder hælen til tå og løber langs bunden af ​​din fod bliver betændt. Normalt fungerer båndet af væv eller plantar fascia som et støddæmper til din fod med hvert trin du tager. Når vævet bliver overbelastet eller er under utilstrækkelig spænding, vil vævet rive og svulme. Fedme, fladskårighed, visse former for motion som løb eller dans, lange perioder eller stående eller gåetid, og ukorrekte sko kan forårsage stress eller spænding.

Et tegn på plantar fasciitis er en stikkende smerte i bue eller hæl på din fod. Det sker normalt om morgenen med dine første trin af dagen. Når din fod limmer op, sænker smerten generelt. Men uden behandling eller opmærksomhed bliver smerten kun værre og kan forårsage andre mund-, knæ-, hofte- eller rygproblemer, og i sidste ende ændre måden du går på.

Dine sko

Dine sko spiller en vigtig rolle, når det kommer til plantar fasciitis. Åbenhårede sko som flip-flops eller sandaler, høje hæle eller nogen anden sko uden bueunderlag kan bidrage til meget af spændingen på dine fødder, især hvis de bæres til enhver tid. For at reducere risikoen for plantar fasciitis, skal du bære sko med passende bue støtte. Selv om de typisk plejer at være dyrere, vil de vare længere og være mere tilgivende på dine fødder. De bedste og mest komfortable sko til plantar fasciitis er simple løbesko, selv om disse tendens til at miste deres støtte efter en tid og skal udskiftes.

Hvis du skal bære sko, der er flade, eller du simpelthen ikke kan lide udseendet af buede sko, kan du købe en over-the-counter bueindsats fra enhver købmand eller apotek. De vil generelt hjælpe med at lette spændingen og holde dig i stil.

Del:
Kommentarer