Hvilke grøntsager er ikke gode for urinsyre?

Hvilke grøntsager er ikke gode for urinsyre?

Urinsyre er et naturligt stof, men hvis din krop producerer for meget, kan det være dårligt for dit helbred. Kost spiller en vigtig rolle for at hjælpe dig med at håndtere højt urinsyre niveauer, og det kan være nødvendigt at fjerne visse grøntsager fra din kost. Kontakt din læge for at diskutere dine personlige kostbehov inden du foretager ændringer.

Urinsyre Basics

Uronsyre er et stof skabt i din krop ved metabolisme af puriner, som findes i nogle af de fødevarer, du spiser. Normalt bliver urinsyre opløst i dit blod og udskilles ud af din krop i urinen.

Hvis din krop gør for meget eller ikke kan slippe af med det i urinen, stiger blodets urinsyre niveauer. For meget urinsyre i blodet kan forårsage nyresten eller gigt, en smertefuld arthritis, der er kendetegnet ved urinsyrekrystaller, der sætter sig i leddene.

Grøntsager til at begrænse

Visse grøntsager indeholder høje mængder puriner, og det anbefales at begrænse dit indtag af disse grøntsager, når man forsøger at reducere urinsyreindholdet. Højpurin grøntsager omfatter svampe, asparges, spinat og blomkål. Bælgplanter, som f.eks bønner, ærter og linser, er også høje i puriner.

For at holde urinsyre niveauer inden for et acceptabelt interval, spis ikke mere end to portioner af højpurin grøntsager, herunder legumes, en uge, siger University of Pittsburgh Medical Center. En portion er lig med 1/2 kop kogte veggies eller 1 kop rå.

Bedre valg

Alle andre grøntsager, herunder gulerødder, agurker, grønne bønner, squash og kale, gør acceptable valg, når man forsøger at reducere urinsyreindholdet i blodet, ifølge det medicinske center. Mål for tre portioner om dagen.

Opgiv dit indtag af vitamin C-rige grøntsager kan hjælpe med at reducere urinsyre niveauer, ifølge hjemmesiden Patient. Grøntsager med højt indhold af C-vitamin omfatter røde og grønne peberfrugter, broccoli, kartofler, brusselspirer og tomater.

Yderligere kost anbefalinger

At begrænse dit indtag af andre fødevarer kan også medvirke til at holde urinsyre niveauer inden for et acceptabelt interval. Kød, fjerkræ og skaldyr er de primære kilder til puriner i kosten, og det anbefales at begrænse dit indtag af disse fødevarer til 3 ounce to gange om dagen. Vær også forsigtig med bouillon fremstillet af kød. Tag ikke bagerens eller bryggers gær som supplement, foreslår University of Pittsburgh Medical Center.

Spise mere vitamin C-rig frugt, som kiwi, jordbær og appelsiner, kan også hjælpe med at reducere dine urinsyre tal. Derudover skal du prøve at drikke rigeligt med vand, ca. 8 til 12 kopper om dagen for at forhindre nyresten.

Del:
Kommentarer