Hvilke fødevarer indeholder brun fedt?

Hvilke fødevarer indeholder brun fedt?

Selv om mange af de fødevarer, som mennesker spiser, indeholder fedt, indeholder ingen brun fedt. Nylig forskning viser imidlertid, at nogle fødevarevalg kan aktivere brunt fedt, også kendt som brunt fedtvæv, der primært findes i den menneskelige nakke og over ryggen. Brunt fedt spiller en rolle i regulering af kropstemperaturen, men visse fødevarer aktiverer også det for at mere effektivt forbrænde glucose og gul fedt og for at opretholde vægten.

Protein

En af de to hovedkomponenter i Brown Fat Diet Revolution er protein. Fødevarer rig på protein omfatter kød som kyllingebryst, kalkun og magert oksekød og fisk som tun eller laks. Mejeriprodukter - fedtfri yoghurt, skummet eller fedtfattig mælk og ost - er også vigtige for at aktivere brunt fedt.

Kulhydrater

Den anden hovedkomponent i Brown Fat Diet Revolution er kulhydrater, primært frugter og grøntsager. For at aktivere brune fedtbutikker, tyder dietten på alternerende indtag af protein og kulhydrater.

Foreslåede frugter er æbler, blåbær, jordbær, cantaloupe, ferskner, bananer, papaya, mango, ananas og mandarin. Grøntsager, der hjælper med at aktivere brunt fedt, omfatter asparges, broccoli, gul squash, courgette, løg, tomat, bladsalat, grønne bønner, blomkål, søde kartofler og edamam.

Modstandsdygtige stivelser

Hele korn og bælgfrugter er fødevarer, der er rige på kulhydrater, der kaldes resistente stivelser, som passerer gennem kroppen, fordi de modstår øjeblikkelig fordøjelse. De spiller også en rolle i brænding af fedt. Typiske helbrød omfatter kiks, brød, havregryn, brun ris, byg og majs. Eksempler på bælgfrugter er nyrer og marinebønner, linser, split ærter og kikærter.

Omega 6 fødevarer

Denne fedtsyre - som omega 3 og findes i nogle af de samme fødevarer som torsk, tun og laks - hæver metabolisme og har termogene egenskaber, der stimulerer brunt fedt. Leafy greener og spirer er også inkluderet. Omega 6 findes også i en række nødder og olier, herunder olivenolie, hørfrø, hørolie, valnødder, valnødolie, druemostolie og saflorolie.

Andre termogener

Grøn te har længe været kendt for at have termogene egenskaber og er særlig nyttig til at stimulere brunt fedt til at bekæmpe middelaldrende fedtindskud omkring maven. Andre termogener, som kan være nyttige til at stimulere brunt fedt, når de indtages i moderate mængder, er chokolade og rødvin.

Hvordan det virker

Babyer og børn har en meget højere procentdel af brunt fedt for at regulere kropstemperaturer. Mens de er ældre, har menneskelige kroppe tendens til at erstatte brunt fedt med gul fedt. Forbruger brune fedtstimulerende fødevarer reducerer appetit og blodsukker og forhindrer produktionen af ​​gult fedt. Desuden holder forbruget af seks mindre måltider i stedet for de traditionelle tre stofskiftet ensartet, hvilket også hjælper med at erstatte gul fedt med brunt fedt.

Del:
Kommentarer