Hvilke fødevarer hjælper en kvinde med at få brystvæv?

Hvilke fødevarer hjælper en kvinde med at få brystvæv?

Hvis en mad kunne få en kvinde til at få brystvæv, ville supermarkedshylderne være af det i kort rækkefølge. I vores kultur, hvor intet symboliserer kvindelighed så meget som det kvindelige bryst, vil enhver let vej til et større bryst altid være en sikker sælger. Det er rigtigt, at nogle fødevarer indeholder hormoner som stoffer, der kan påvirke brysterne, men hvis voksende større bryster var så lette, ville mange kosmetiske kirurger være arbejdsløse.

Tidsramme

En kvindes brystvæv vokser mest dramatisk i pubertet når østrogen niveauer spike. Også under adolescenten gør andre hypofyseshormoner østrogenreceptorerne i brystvævet særligt følsomme over for østrogen, hvilket resulterer i en gevinst i brystvæv, som ikke kan duplikeres senere i livet. Andre faktorer påvirker bryst størrelse, nemlig fedt disposition på kroppen. Kvinder, der har mere fedt i brystområdet, vil have større bryster. Imidlertid er fedt i brystområdet adskilt fra funktionelle brystvæv, og reagerer ikke på hormoner anderledes end fedt andetsteds på kroppen.

Betydning

Hvis østrogeniveauerne øges senere i livet, enten naturligt --- som ved graviditet eller på bestemte tidspunkter i en kvindes ægløsningscyklus --- eller ved østrogentilskud, vil brystvæv svulme, men stigningen i størrelse sænkes, når østrogeniveauet falder igen. I graviditeten, overordnede kropsfedt tegner sig for meget af bryst størrelse stigning kvinder oplevelse.

Potentiel

Selvom østrogenet gonadalhormon kun findes hos dyr, indeholder visse planter andre meget lignende kemikalier. Disse kaldes phytoøstrogener. Phytoøstrogener er yderligere opdelt i isoflavonoider, flavonoider og ligniner. I menneskekroppen opfører phytoøstrogenerne sig meget på samme måde som humant østrogen. Derfor kan spise en masse phytoøstrogener stimulere brystvæv.

typer

Nogle fødevarer, der er højt i phytoøstrogener, er sojamad, hørfrø og sesamfrø. Hvidløg, tørrede abrikoser, søde kartofler, granatæbler, hummus, olivenolie og jordnødder indeholder nogle phytoøstrogener, men meget mindre end hørfrø eller soja. Urte kosttilskud, der indeholder phytoøstrogener er så palmetto, dong quai, rødkløver og wild yam.

Overvejelser

Udover at blive solgt som formodede brystvæksttilskud, er phytoøstrogener spioneret for deres potentielle evne til at mindske symptomerne på østrogenmangel og overgangsalderen. Nogle proponents af phytoøstrogener mener endda, at phytoøstrogener kan forhindre knogletab efter overgangsalderen. Fytoøstrogener kan imidlertid stimulere østrogenfølsomme brystcancerceller. Så kvinder, der har brystkræft, eller som er i fare for brystkræft, bør ikke spise mange fytoøstrogenrige fødevarer.

Fordele

Spise meget store mængder af fytoøstrogenholdige fødevarer kan resultere i en svag brystvævsopsvulmning. Men hverken østrogen eller phytoøstrogener vil medføre en dramatisk gevinst i brystvæv. Også forbrugende phytoøstrogener i puberteten ændrer ikke den endelige størrelse af en kvindes bryster, da bryststørrelsen i vid udstrækning er genetisk bestemt.

Del:
Kommentarer