Hvilke fødevarer er gode til gigt?

Hvilke fødevarer er gode til gigt?

At være overvægtig, at drikke for meget alkohol og spise en diæt for højt i kemikalier kaldet puriner øger risikoen for gigt, en form for gigt, der forårsager hævelse og ømhed i dine led, især i storåen. Besøg din læge er afgørende, hvis du har gigt, fordi langvarig behandling kan kræve medicin. Men at tabe sig, at drikke mindre alkohol og spise mad i puriner er alle vigtige dele af at reducere dine symptomer og sandsynligheden for tilbagevendende gigtangreb.

Gigt kost detaljer

Din krop gør puriner, men de findes også i store mængder i fødevarer, herunder nogle typer kød, fisk og grøntsager. Under nedbrydning af puriner producerer din krop et stof kaldet urinsyre. Selvom høje urinsyreindhold i blodet ikke nødvendigvis er skadelige, vil nogle mennesker med risikofaktorer udvikle gigt. Dette sker, når overskydende urinsyrekrystaller danner og akkumuleres i leddene. Da nogle sunde fødevarer indeholder puriner, er målet ikke at undgå alle fødevarer med puriner, men snarere at reducere dit indtag og forbedre din krops evne til at fjerne overskydende puriner. Nogle fødevarer og drikkevarer, såsom alkohol, forstyrrer din krops evne til at fjerne urinsyre.

Protein og Mejeriprodukter

Plantefoder skal danne grundlag for en gigt kost. Kød, fjerkræ og fisk er en vigtig kilde til protein, men de er også høje i puriner. I stedet vælger plantebaserede proteinfødevarer som bønner og quinoa, og begrænser dit indtag af kød, fjerkræ og fisk til 4 til 6 ounce om dagen, anbefaler MayoClinic.org. Inkluder mejeri i din kost, men vælg fedtfri og fedtfri mælk, fordi mættet fedt hæmmer kroppens evne til at fjerne urinsyre. Ifølge en anmeldelse offentliggjort i Current Rheumatology Reports i april 2011 er lavt fedtindtaget mælkeindtag omvendt forbundet med gigtrisiko.

Andre fødevarer, der skal medtages

Du kan føle dig begrænset på en gigt kost, men der er masser af fødevarer at nyde. Du kan have æg i moderation; nødder og nødder ris, nudler og pasta; og friske frugter og grøntsager, selv de højere i puriner som svampe og asparges. Det er bedst at vælge fuldkornet ris, nudler og pasta, når det er muligt, fordi de er højere i kostfiber, hvilket forbedrer fordøjelsen og blodsukkerkontrollen og hjælper med vægttab. Kog med vegetabilske olier, som olivenolie og rapsolie, i stedet for smør eller svinefedt.

Mad og drikkevarer at undgĂĄ

Alkoholindtag, især øl, har været forbundet med gigtangreb. Under et angreb anbefaler MayoClinic.org at undgå alkohol fuldstændigt; Men på andre tidspunkter kan du sikkert nyde et eller to 5 ounce glas vin om dagen. High fructose majssirup er en anden ingrediens for at undgå, da det øger urinsyreproduktionen. Selv om en sund diæt skal være så lav som muligt i sukker, skal du sørge for at være fri for HFCS, hvis du beslutter at inkludere sodavand, frugtjuice eller slik.

Vigtigheden af ​​væsker

Du bør drikke masser af væsker på en gigt kost for at skylle urinsyre fra din krop. MayoClinic.org anbefaler otte til 16 8 ounce briller om dagen. Vand er din bedste indsats, men du kan også have 100 procent frugtsaft, te og kaffe. Selv om du kun skal forbruge koffein i moderation, er der noget, der tyder på, at drikker kaffe - decaf eller regelmæssigt - er forbundet med en lavere risiko for gigt, ifølge undersøgelsesresultater offentliggjort i arthritis og reumatisme i juni 2007.

Del:
Kommentarer