Hvilke fødevarer er gode at spise for en hiatal brok?

Hvilke fødevarer er gode at spise for en hiatal brok?

En hiatal brok er en almindelig tilstand, der forårsager betydelig smerte og ubehag for mennesker kort tid efter at de spiser i mange tilfælde. Hernia sker, når mavens overdel skubber gennem membranets åbning (hiatus). Maven derefter balloner ind i området over maven og ind i brystet hulrum, hvilket forårsager smerte. Visse fødevarer udløser smerten forbundet med denne tilstand, og nogle kan spises uden problemer. At kende de rettigheder, fødevarer skal forbruge, er vigtige for folk med en hiatal brok.

De fleste ting i moderation

Desværre er der ingen magisk liste over fødevarer at spise - og dem, der skal undgås - det vil fungere for enhver person, der er ramt af en hiatal brok. Men hvad der synes at være universelt er, at overeating forværrer tilstanden i stort set alle, der har det, ifølge RWood. Mange fødevarer, der ofte er forbundet med udløsende symptomer, såsom krydret mad eller sure frugter, kan faktisk spises uden indblanding af nogle mennesker, så længe de ikke spiser for meget af det.

Prøv at bryde dine måltider om dagen for at lindre symptomer uden at justere hvad du spiser. I stedet for at spise to eller tre store måltider hver dag, har fem eller seks små. Dette alene kan være nok til at reducere eller eliminere problemet. Fordi det tager vores hjerner et par minutter at indse, at vi er fulde, har vi tendens til at fortsætte med at spise i løbet af denne periode, hvilket ofte resulterer i overspising. Mindre måltider kan forhindre dette i at ske. Husk også at spise langsomt og tygge alt mad grundigt.

grøntsager

Spis specifikke hiatalbrødsvenlige grøntsager for at lindre symptomerne, samtidig med at dine måltider er nærende og sunde. Ifølge RWood, grøntsager, der vil lette symptomerne på hiatal brok er artiskokker, kål, kohlrabi, søde kartofler og squash.

frugter

Spis bananer og avocadoer, da de usandsynligt vil forårsage problemer relateret til en hiatal brok, ifølge PerfectHealthFit. Papaya og ananas har en tendens til at afbalancere indholdet af surhedsindholdet i maven og bør også nydes. Druer, grønne æbler eller sure frugter, såsom appelsiner og tomater, anbefales generelt ikke, men kan være acceptable for visse mennesker.

Urter

Flere kulinariske urter bør indgå i opskrifter for dem, der lever med en hiatal brok, ifølge RWood. Anbefalede urter omfatter fennikel, mynte, aloe, anis, arrowroot og spidskommen.

Hold en føde log

Måske er det vigtigste værktøj til rådighed for en person, der lever med en hiatal brok, en fødevare log. Skriv ned alt, hvad du spiser, og når symptomer opstår. Disse logposter skal opbevares nøjagtigt og omfatte alle fødevarer, der er spist, alle drikkevarer forbruges og alle de smerteforstyrrelser, der er forbundet med tilstanden. Glem ikke at inkludere tider med måltider, drikkevarer og smerte til sporing. Efter at have holdt denne logbog kun kort tid, vil du sandsynligvis kunne bestemme, hvilke fødevarer der specifikt udløser symptomer, så du måske undgår dem i fremtiden. Denne praksis vil også hjælpe dig med at lære, hvilke fødevarer du kan nyde uden frygt for smertefulde symptomer.

Del:
Kommentarer