Hæver dit blodtryk, når du er syg?

Hæver dit blodtryk, når du er syg?

Højt blodtryk eller hypertension er diagnosticeret, når blodtrykket gennem dine arterier er højere end normalt. Din læge kontrollerer to typer tryk samtidigt systolisk og diastolisk. En læsning på 120 (systolisk) over 80 (diastolisk) er normal; 140 over 90 betragtes som høje. Flere målinger skal tages for at bestemme ægte hypertension. Hvis du har hypertension, sygdom, samt visse lægemidler, som du måske tager for sygdom, kan det medføre, at dit forhøjet blodtryk stiger endnu højere.

Hvad forårsager højt blodtryk til at stige højere?

Mange ting kan forårsage en midlertidig stigning i blodtrykket. Det kan være så enkelt som et besøg på din læge kontor. Denne type forhøjet blodtryk kaldes "hvid-frakke hypertension."

En anden bidragende faktor til en midlertidig stigning i blodtrykket er vejret. Blodtrykket er naturligvis højere om vinteren og lavere om sommeren. Koldt vejr får blodkarrene til at indsnævre, forringe blodgennemstrømningen og stigende blodtryk. Og sygdom, især sygdom, der ledsages af feber og infektion, kan også bidrage til en pludselig stigning i blodtrykket.

Hvordan kan sygdom forårsage blodtryk til at stige?

Der er flere måder, hvor en alvorlig forkølelse eller influenza, især hvis du kører feber, kan forårsage en højere blodtrykslæsning. Når som helst du får feber, arbejder din krop for at bekæmpe en infektion. Feber hæver din temperatur, øger din puls og hæver dine blodtryksniveauer. Dette forhøjede blodtryk skyldes "vasokonstriktion" - en indsnævring af blodkarrene. Hvis du har feber, vil en blodtryksundersøgelse sandsynligvis vise, at dit blodtryk er forhøjet.

En stigning i din puls kan også forekomme under anden form for bakteriel eller viral infektion, herunder bronkitis, lungebetændelse og strep hals. Dette sker som reaktion på dit hjertes ekstra iltbehov, så dit system kan bekæmpe infektionen. En hjertefrekvensforøgelse kan også øge dit blodtryk. Dehydrering fra feber eller infektion kan også hæve dit blodtryk.

Koldt, Cure og højt blodtryk

En måde at reducere risikoen for en stigning i dit blodtryk under sygdom er at kontrollere, hvilke stoffer eller medicin du tager. Ud over virkningerne af feber kan dit blodtryk også blive påvirket af medicin. Over-the-counter cold remedies, dem der indeholder decongestants, er nogle af de vigtigste syndere.

Decongestants arbejder for at indsnævre blodkar i din næse, hvilket hjælper dig med at trække vejret tydeligere, men de indsnævrer også andre blodkar, der hæver blodtrykket. Decongestants at undgå, hvis du har hypertension omfatter pseudoephedrin, efedrin, phenylephrin, naphazolin og oxymetazolin.

Kan andre sygdomme hæve blodtrykket?

Højt blodtryk kan skyldes mange forskellige tilstande og sygdomme. Disse kan omfatte diabetes, nyresygdom, arteriosklerose, aterosklerose og endda graviditet.

Forskere ved Beth Israel Deaconess Hospital i Boston rapporterede i den 15. maj 2009 udgave af PLoS Pathogens, at mus, der havde været inficeret med cytomegalovirus (CMV), sandsynligvis ville opleve højt blodtryk. CMV er faktisk en gruppering af vira, der inficerer mennesker og andre dyr, herunder mus. Det angriber celler i forskellige organer i kroppen. CMV infektion er bredt spredt i den menneskelige befolkning, der påvirker omkring 60 til 99 procent af voksne over hele verden. Infektionen øger aktiviteten af ​​renin, et enzym der er forbundet med højt blodtryk. Det øger også angiotensin 11, et protein forbundet med højt blodtryk.

Kan sygdom også sænke blodtrykket?

Udover at bidrage til en stigning i højt blodtryk, kan sygdom og alvorlige infektioner også resultere i en hurtig nedgang i dit blodtryk, kendt som hypotension. Under en alvorlig sygdom eller infektion vil din læge regelmæssigt overvåge dit blodtryk. Dette vil hjælpe med at overvåge sværhedsgraden af ​​din sygdom eller infektion samt den aktuelle status for din hypertension.

Del:
Kommentarer