Hævede milt Symptomer

Hævede milt Symptomer

Milten er et næseformet organ, der er en del af lymfesystemet. Den er placeret på venstre side af maven, over maven og direkte under ribbenene. En hævet eller forstørret milt eller splenomegali er ikke en sygdom, men en tilstand, der skyldes en underliggende sygdom. Der er flere tilstande, der kan få milten til at svulme og fylde med blod: mononukleose, leukæmi, levercirrhose og malaria. Hvis den underliggende tilstand kan behandles, vil milten ofte vende tilbage til normal størrelse. Hvis ikke, kan det være nødvendigt at fjerne en hævet milt kirurgisk.

Anæmi og træthed

Milten fungerer som en del af lymfesystemet og er ansvarlig for filtrering af blodet og opretholdelse af sunde røde og hvide blodlegemer og blodplader. Træthed er et almindeligt symptom på en hævet milt og er normalt forårsaget af anæmi. Mayo Clinic forklarer, at anæmi er en mangel på røde blodlegemer. Når røde blodlegemer er mangelfulde, cirkuleres ikke tilstrækkelige mængder ilt gennem kroppen. Dette kan føre til tab af energi. Hvis hævelsen af ​​milten ikke bliver behandlet, vil træthed forværres og forårsage yderligere komplikationer.

Smerte

Smerter er et symptom, der kan udvikle sig som milten svulmer og strækker sig. Ifølge U.S. National Library of Medicine forårsager milt hævelse ofte smerte i den øvre venstre del af bukhulen. Sommetider kan smerten udstråle i venstre skulder og også sprede sig til rygflanken. Den smerte, der er forbundet med en hævet milt, kan medføre åndedrætsbesvær, især hvis smerten forværres hver gang et dybt åndedræt tages.

fylde

Når milten er hævet, kan den presse mod maven og forårsage følelse af fylde selv når små mængder mad spises. Georgia Department of Community Health forklarer, at trykket på maven kan få det til at føle, at store mængder mad er blevet spist, da der faktisk ikke er blevet spist mad. Som et resultat kan vægttab forekomme.

Blødningsproblemer

Når milten svulmer, hæmmes det for store mængder blodceller og blodplader. Blodplader spiller en vigtig rolle ved koagulation, og når der ikke er nok blodplader til rådighed for at udføre jobbet, stopper koagulering og risikoen for farligt blodtab eskalerer. Ikke alene er utilstrækkelige blodplader tæller katastrofale i tilfælde af en skade, spaltning af milten med massive mængder blodceller kan forårsage milt at bløde ud eller endda brud.

Forholdsregler

En udvidelse af milten kan føre til komplikationer, der kan berettige akut opmærksomhed. For eksempel kan kronisk infektion, høje feber og svær smerte signalere de forhold, der kan være livstruende. Det er også vigtigt at bemærke, at en forstørret milt kan rive eller briste som et resultat af traumer. Monotreatment rapporterer, at medicinsk behandling er afgørende for at stoppe blødningen fra en revet milt.

Del:
Kommentarer