Hvad sker der, nĂĄr du spiser mad?

Hvad sker der, nĂĄr du spiser mad?

Vores lunger er afgørende for vores overlevelse, men de er sårbare. Nogle gange indåndes eller opsuges mad, væske, opkast eller andet affald i lungerne, hvilket forhindrer de veje, der leverer ædle ilt til resten af ​​vores krop. Nogle forhåbninger er milde og efterlader intet bevis efter en hostende pas udviser dem, men nogle kan være livstruende.

Aspirationssuffokation

Denne form for aspiration, heldigvis sjælden, er resultatet af, at en person er uarbejdsdygtig, såsom beruset eller immobiliseret efter en ulykke. Personen opkastes, og uden evnen til at rydde rodet fra deres mund og luftveje, kvæler personen lettere på sin egen opkastning. Nogle berømte tilfælde af dette skete var Jimi Hendrix, Bonn Scott fra AC / DC og Steve Bonham fra Led Zeppelin. Det er mest almindeligt forbundet med medicin eller alkohol brug, men kan også ske for mennesker, der ikke er i stand til at sluge ordentligt på grund af andre problemer, såsom Alzheimers eller koma.

Aspiration lungebetændelse

Aspirations lungebetændelse er betændelse skabt i lungerne og luftveje ved at indånde fremmedlegeme, ofte mad eller drikkevarer, ind i lungerne. Dette kan føre til lungeabcesser og en inflammatorisk reaktion, der omfatter hoste og vejrtrækningsbesvær. En all-out lungeinfektion ville blive kategoriseret som lungebetændelse. Aspiration kan skyldes bivirkninger af anæstesi, dårlige fodringsevner i et spædbarn eller utilsigtet kvælning.

Aspiration og kroniske lungesygdomme

Personer, der har gastrisk esophageal reflux sygdom, eller GERD, har en højere end gennemsnitlig forekomst af aspirering fremmedlegemer i deres lunger. Ulempen for disse patienter er, at der er galde, eller mavesyre, aspireres i lungerne. Galde er syre, der skaber betændelse og beskadiger det bløde lungevæv. Dette kan skabe langsigtede lungesygdomme som astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom.

Perforering af lungevæv

Oddsen mod denne hændelse er meget høj, men nogle gange når en person aspirerer noget, der er blevet spist, kan et skarpt eller hårdt emne i aspirationen trænge ind i lungens væg og blive indlagt der. Over tid, eller patienten kan føle, at de har noget fast i deres hals eller luftvej, der ikke tilhører der. Når ubehaget bliver uudholdeligt, afslører et besøg hos lægen sædvanligvis synderen. Hvis man forlader det, kan materialet indlejre sig længere ind i lungevævet og skabe alvorlig infektion.

Del:
Kommentarer