Hvad sker der, hvis mennesker tager Rimadyl?

Hvad sker der, hvis mennesker tager Rimadyl?

Oversigt over Rimadyl og nuværende brug

Rimadyl er det kommercielle navn for Carprofen, et lægemiddel, der fremstilles af Pfizer-lægemiddelgruppen. Carprofen er en del af en større familie af stoffer, der kaldes NSAIDS (ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler). Nogle af de mest kendte stoffer er NSAIDS, herunder Advil og ibuprofen. I øjeblikket anvendes Rimadyl til behandling og lindring af arthritisk smerte hos alderen. Afhængigt af doseringen kan den anvendes dagligt eller selektivt til alvorlig smertelindring eller genopretning efter kirurgi. Der er lejlighedsvis brug af Rimadyl af dyrlæger og bønder og heste i kvæg af samme årsager. Den nuværende form af Rimadyl er tilgængelig i 25, 50 og 100 mg tabletter. Det tages oralt.

Effekt hos mennesker

Mens den nuværende kommercielle version af Rimadyl er til brug hos dyr, især hunde, blev Rimadyl anvendt til mennesker fra 1988 til ca. 1998. NSAIDS, Rimadyl (Carprofen) inkluderede, hæmmer noget, der kender COX-2 eller cyclooxygenase, et enzym, der er ansvarlig for dannelsen af ​​prostanoider. Alle former for prostanoider er ansvarlige for betændelse i hele kroppen. Ved at hæmme COX-2-enzymet reduceres mængden af ​​dannelse af prostanoider, sænker tilfælde af eller sværhedsgrad af inflammation og dermed smerte forbundet med mulig inflammation også. Der er to former for cyclooxygenase i menneskekroppen, COX-1 og COX-2. Carprofen adskiller sig fra mere almindelige NSAID'er, såsom Advil eller ibuprofen, fordi det er et målrettet lægemiddel, der kun hæmmer COX-2, mens de to andre blokerer både COX-1 og COX-2. Når der var kommercielt tilgængeligt for mennesker, var Rimadyl tilgængelig i doser på 150-600 mg. Den var kun tilgængelig via recept, og en dosis over 250 mg var kun til brug for at lindre postoperativ inflammation. 150 / mg doser blev anvendt som daglig lindring af kronisk arthritisk smerte, mens 200 / mg dosen blev anbefalet til mere symptomatisk alvorlige tilfælde af gigt eller betændelsessmerter. Alle former for Carprofen blev taget oralt.

Bivirkninger hos mennesker

Da Carprofen var tilgængelig og anvendt af mennesker, var bivirkningerne forholdsvis milde. Mest almindeligt indbefattede effekter mild mavesmerter eller andre intestinale virkninger som diarré. Der var også lejlighedsvis episoder med kvalme. Samlet set havde Carprofen meget de samme bivirkninger og sværhedsgrad som andre NSAID'er, såsom aspirin- eller ibuprofenprodukter.

Halt af carprofen Anvendelse hos mennesker

Selvom Carprofen blev brugt effektivt i mere end ti år, blev Carprofen frivilligt trukket af markedet af Pfizer på grund af kommercielle grunde. Det bemærkelsesværdige blandt dette er, at masseproduktionen og over-the-counter statusen af ​​Carprofens fætter medicin som Advil havde lavet produktionen af ​​receptpligtige Carprofen cost-prohibitive. Pfizer re-markedsførte stoffet flere år senere som Rimadyl, og som tidligere nævnt er Carprofen ved lavere doser effektiv til behandling af betændelse og smerte hos dyr.

Del:
Kommentarer