Hvad skal man spise, nĂĄr man har maveinfluenza

Hvad skal man spise, nĂĄr man har maveinfluenza

Maveinfluenzaen (eller gastroenteritis) er en tilstand, der typisk forårsager betændelse i maven og tyndtarmen. Denne sygdom er en virus, ikke en bakterie, så den kan ikke behandles med antibiotika. Symptomerne på maveinfluenzaen omfatter kvalme, vandig diarré og opkastning. Generelt er maveinfluenza ikke en alvorlig sygdom, og de fleste genvinder helt. Varigheden af ​​maveinfluensavirus er 1 til 10 dage, men kun 3 til 5 dage i gennemsnit. Nogle af symptomerne kan lindres ved at spise bestemte fødevarer. Den mad og drikke, der indtages under gastroenteritisviruset, kan påvirke sygdommen og belastningen på kroppen.

Forhindre dehydrering

Hovedmålet ved behandling af maveinfluenza er at erstatte væsker, der er gået tabt. Hvis din opkastning er konsekvent, og du ikke kan holde væsken nede, skal du vente 2 til 4 timer, før du spiser eller drikker noget. Drikker små mængder vand og andre drikkevarer som Gatorade, Powerade eller flad klar sodavand som Sprite eller ginger ale er afgørende, især hvis maveinfluensavirus forårsager svær opkastning og diarré. Kroppen er ikke i stand til at genopbygge væsker tabt hurtigt af disse maveinfluenza symptomer. Drikkefarlige væsker er en måde at hjælpe din krop med at bekæmpe maveinfluenzaviruset og berolige noget af den kvalme, du føler.

Fast mad og maveinfluenza

Maveinfluenzaen er en sygdom, der ikke er fødevenlig. Personer, der lider af maveinfluenzaen har typisk ikke meget appetit. Når kvalme og opkast er faldet, og du kan holde væsken nede, kan du være klar til at prøve en fast mad. Den bedste mad til mennesker med maveinfluensavirus er intetsigende mad, som let kan fordøjes. Saltine krakkere, gelatine, æg og almindelig nudler er nogle gode fødevarer valg for mave influenza sufferers.

Mad at spise, hvis du har diarré

Diarré er et almindeligt symptom på maveinfluensaviruset. Denne ubehagelige tilstand kan være beroliget ved at spise bestemte fødevarer. Den fælles diaré kost er kendt som BRAT kost, som er bananer, ris, æble sauce og toast. Tørrbrød og bananer er populære valg, fordi de har tendens til at være nemme på maven. Normalt bør du ikke spise frugt, hvis du har diarré, men bananer er en frugt, der kan hjælpe med denne tilstand. Hvis du vælger æblesauce, skal du sørge for, at det er ægte appelsovs og ikke skiver æbler, da regelmæssige æbler kan gøre diarré symptomer værre.

Mad, der skal undgĂĄs under maveinfluenzaen

Der er nogle fødevarer, som du bør undgå, hvis du har maveinfluenza virus. Nogle fødevarer kan gøre dine maveinfluenza symptomer værre og irritere dit system, mens din krop forsøger at komme sig fra viruset. Disse fødevarer omfatter krydret, sure, fede og fibrøse fødevarer. Kød, grove korn og grøntsager er ikke gode at spise, hvis du har maveinfluenza. Du bør også undgå mejeriprodukter, fordi de er svære at fordøje og kan også irritere din mave.

Konklusion

Maveinfluenzaen er en almindelig virus, der inficerer millioner af amerikanere hvert år. Selvom der ikke er en kur mod denne sygdom, er der nogle ting, du kan gøre for at forhindre at fange viruset. Vask dine hænder regelmæssigt, undgå kontakt med de inficerede med maveinfluenzaen og desinficer genstande, der anvendes af dem, der lider af virussen. Mad kan også spille en rolle i behandlingen af ​​maveinfluenzaen. At drikke nok væsker og spise den rigtige form for mad i løbet af maveinfluenzaen kan hjælpe med genopretningsprocessen og gøre spisningen mere fornøjelig.

Del:
Kommentarer