Hvad skal man gøre, når et øre vokser over ryggen af ​​en ørering

Hvad skal man gøre, når et øre vokser over ryggen af ​​en ørering

At få ørerne gennemboret kan være en milepæl begivenhed i dit liv. Desværre kan øreringe undertiden blive indlejret i øret, enten fordi øret bliver smittet og opsvulmet, øreringe lås er for lille, eller øreringe sættes på for tæt. Når en ørering bliver indlejret, vokser ørepinden over øreringens bagside. Ørringens stolpe kan stadig være synlig, men låsen, der holder øreringe på plads, er enten delvis eller helt lukket inde i ørebenet.

Øreringe lås er delvist indlejret

Du kan muligvis fjerne en indlejret ørering derhjemme, hvis øret ikke viser tegn på infektion som rødmen eller hævelse, og hvis øreringe kun delvis er indlejret i øret. Forsøg at fornemme ølloven med is først for at mindske smerten. Du vil ikke have en infektion at udvikle, så brug gnidning af alkohol på en bomuldskugle for at rense dit øre, før du rører ved det, og sørg for at vaske dine hænder.

Drej øreringe, hvis du kan løsne det fra huden, så prøv at trække øreringe tilbage. Hvis du ikke kan få fat i øreringe med fingrene, så prøv at bruge pincet, som du har steriliseret i gnidning af alkohol.

Hvis øreringe stadig ikke kommer ud, skal du kontakte din læge.

Øreringe lås er helt indlejret eller øret er inficeret

Hvis øreringe lås er helt indlejret i øret-du kan ikke se lås overhovedet - du skal besøge en læge for at få ørestenen fjernet. Ring til din læge, så snart du bemærker, at øreringen er indlejret: Venter for længe kan forårsage infektion. Lægen vil sædvanligvis anvende en lokalbedøvelse og vil så kunne skubbe eller skære øreringe ud.

Efter-Care

Når du har fjernet en indlejret ørering, skal du være opmærksom på tegn på infektion. Hvis du havde øresten fjernet af en læge, vil lægen sandsynligvis ordinere et antibiotikum. Hvis du selv kunne fjerne øreringe selv, skal du regelmæssigt anvende en antibiotikakrem. Hvis du ser tegn på infektion, skal du kontakte din læge.

Hvis du deltager i aktiviteter, der kan udsætte dine ører for snavs, som de heler, skal du dække dine ører med bandager under aktiviteten.

Lad dine ører helbrede helt, før du overvejer at have dine ører repeteret. Det tager mindst seks til otte uger for hullerne at lukke op og øret til at helbrede. For at forhindre øreringe i at blive indlejret igen, vælg loop øreringe uden klemme eller øreringe med en stor lås.

Del:
Kommentarer