Hvad skal FSH niveau være i overgangsalderen?

Hvad skal FSH niveau være i overgangsalderen?

Når overgangsalderen er overhængende, fremskynder produktionen af ​​follikelstimulerende hormon i et forsøg på at redde østrogen, som aftager drastisk. Når en kvinde kommer tæt på overgangsalderen, begynder hendes hormoner at svinge vildt og til tider producerer hendes krop ikke længere tilstrækkelige mængder østrogen. Når dette sker, opdager hjernen, at østrogeniveauerne er underparat, og det pålægger hypofysen, som er placeret i hjernens bund, at begynde at producere FSH.

Hypofysen

En kvindes krop, gennem indsats fra hendes hjerne, afstår ikke sin reproduktive kapacitet uden kamp. Kroppen fortsætter med at producere FSH, selv når en kvinde er i slutningen af ​​40'erne og i begyndelsen og midten af ​​50'erne. Flere og flere FSH produceres af hypofysen i et forsøg på at få æggestokkene til at producere en god ægfollikel og fortsætte med at producere østrogen, som kroppen har gjort mest ubesværet gennem hele kvindens reproduktive liv.

Normale niveauer

Når en kvinde er i sit primære reproduktionsår, er FSH-niveauet lavt, mellem 5 og 25 mIU / ml, ifølge Epigee.org. FSH-niveauet stiger hver måned under en kvindes normale menstruationscyklus som et tegn på kroppen, at det er tid til ægløsning. Før overgangsalderen aktiverer stigningen i FSH-niveauet æggestokken for at frigøre æggeblommer, hvorefter FSH-niveauet falder som legemet selv i en periode eller en graviditet.

FSH niveauer

Når en kvindes FSH-niveau er højere end 25, indikerer dette, at en kvinde er meget tæt på overgangsalderen, ifølge Epigee.org. Under peri-overgangsalderen fortsætter den periode, der går forud for overgangsalder, at FSH-niveauerne stiger, fordi en kvindes krop stadig arbejder for ægløsning. Når en kvinde ægger, produceres et æg og er klar til befrugtning, hvor FSH-niveauet falder; I peri-overgangsalderen opstår der dog ikke ægløsning (selvom menstruationen gør det), fordi hormonerne er i flux og progesteron, hvilket er nødvendigt for ægløsning, ikke produceres. Når der ikke er nogen ægløsning (anovulering), holder FSH-niveauet stigende i stedet for at falde. Når en kvinde stopper ægløsning helt, betyder det at overgangsalderen er tæt på hånden. Når en kvindes FSH-niveau er 50 eller højere, indikerer dette, at hun er i fuld overgangsalderen, ifølge Epigee.org. Menneskene er ophørt, og undfangelsen er ikke længere mulig.

æg

Kvinder er født med en bestemt mængde æg. Disse æg alder lige sammen med kvinden. Hvis et æg produceres i en peri-menopausale kvinde, kan det ikke være af god kvalitet, fordi den er gammel. På et tidspunkt er der ikke nogen brugbare follikler tilbage i en kvindes krop. Hypofysen kan frigøre store mængder FSH, men ægløsning vil ikke forekomme. Efter overgangsalderen vil en kvindes FSH-niveau forblive høj resten af ​​hendes liv.

Test

FSH selvtest er tilgængelig og kan gøres ved enten at teste din spyt eller urin. Generelt er disse test cirka 90 procent nøjagtige. Urintestene er godkendt af FDA, ifølge Epigee.org. Spytprøverne er lidt mindre præcise og kan ændres af faktorer, herunder cigaretrøg, visse fødevarer, orale præventionsmidler og hormonbehandling.

Del:
Kommentarer