Hvad skal en diabetisk & diverticulitispatient spise?

Hvad skal en diabetisk & diverticulitispatient spise?

Dietten til diabetes og diverticulosis, som er en tilstand, der er kendetegnet ved små fremspringende poser langs tarmvæggen, er ens og spiller vigtige roller ved kontrol af begge forhold. Men hvis du oplever divertikulitis, som er når poserne bliver betændt, hævede eller inficerede, kan du være bekymret for, hvordan du skal klare din diabetes på grund af de ekstreme forskelle i diætanbefalinger. Kontakt din læge straks, hvis du oplever mavesmerter og tror det kan være en divertikulitisflare.

Kost til diabetes og divertikulose

Hvad du spiser er vigtigt for styring af både din diabetes og divertikulose. For sukkersyge er dit mål at spise en række sunde fødevarer - herunder frugt, grøntsager, korn, magre proteiner og fedtfattig eller fedtfri mælk - i kontrollerede mængder på samme tid hver dag for at hjælpe med blodsukkerkontrol. Det er især vigtigt, at du kontrollerer mængden af ​​kulhydrater på hvert måltid, da de har størst indvirkning på dit blodsukker.

For at mindske trykket på din tyktarm og forhindre divertikulitis, bør du spise en fiber med højt fiberindhold, der omfatter bønner, frugter, grøntsager og fuldkorn, for at holde afføringen blød og forhindre forstoppelse. Når du har diabetes, har spise mere fiber med høj fiber den ekstra fordel ved at hjælpe med blodsukkerkontrol ved at forsinke mavetømning og bidrage til at forhindre pigge i blodsukker.

Kost til diverticulitis

Kosten spiller også en vigtig rolle i behandlingen af ​​diverticulitis. Hvad du spiser eller ikke spiser hjælpemidler i helingen af ​​din kolon, ifølge University of California i San Francisco Medical Center. Afhængigt af sværhedsgraden af ​​din divertikulitis, kan du muligvis hvile tarmene i en tid, der går frem til en klar flydende kost som tolereret. En klar flydende kost omfatter fødevarer som bouillon, æble eller tranebærsaft, gelatine og frugtis.

Efterhånden som din tilstand forbedres, kan du begynde at spise fast mad som anvist af din læge. For at fortsætte med at tillade din kolon at helbrede, vil du spise en fiber med lavt fiberindhold. Matvarer med lavt fiberindhold omfatter hvidt brød, hvid ris, pasta, lavfibret korn, æblefrø, melon, bløde kogte grøntsager, æg og ødkød.

Diabetes og klar væske

Som diabetiker kan du være bekymret for at spise mad som gelatine, juice og frugtis på din klare flydende kost på grund af deres sukkerindhold. Men du har stadig brug for nogle carbs for at hjælpe med at opretholde blodsukker.

På den klare flydende kost har du brug for 200 gram kulhydrater om dagen opdelt i tre måltider eller ca. 65 gram kulhydrater ved hvert måltid, siger Medical University of South Carolina. For eksempel kan et 65 gram karbon klart flydende måltid indeholde 1 kop æblejuice, 1 kop gelatine og 1 kop klar bouillon.

Diabetes og Low-Fiber Diet

Den lave fiber kost kan også være lidt anderledes end din sædvanlige diæt for diabetes, men det er et vigtigt skridt i helbredelse af din diverticulitis. For at hjælpe med blodsukkerkontrol på en fiber med lavt fiberindhold, skal du prøve at spise omkring det samme antal kulhydrater ved hvert måltid ved hjælp af dine lavfibre mad valg som du ville på din normale kost. For eksempel kan en 60 gram lavfibre morgenmad omfatte 1 1/2 kopper af en lavfibret korn som majsflager med 1 kop ikke-fedtfri mælk og 1 kop cantaloupe-kuber.

Når dine symptomer begynder at blive forbedret, som normalt opstår i cirka to til fire dage, ifølge UCSF Medical Center, kan du begynde at tilføje fibre tilbage til din kost i trin på 5 gram til 15 gram, der går videre til din sædvanlige kost som tolereret.

Del:
Kommentarer