Hvad ser en unormal hjernen MR ud?

Hvad ser en unormal hjernen MR ud?

For at tage et billede af en persons hjerne og få visse oplysninger om det, bruger det medicinske samfund et magnetisk resonans imaging system (kaldet en MR). En MR producerer billeder af hjernen ved at bruge magnetiske felter såvel som energi fra radiobølger. Disse MR-billeder kan vise eksistensen af ​​hjernetumorer og deres vækst bliver oplevet, blodkarblokering i hjernen (og sværhedsgraden) samt andre tegn på sygdom. Men for at kunne bestemme, hvad en unormal hjernen MR ser ud, skal en læge først vide, hvad en normal ser ud.

MR defineret

En MR er en medicinsk test, der er ikke-invasiv og forholdsvis smertefri, selv om du måske bliver generet af nogle af de kliklyde, som maskinen automatisk gør, når det tager billeder af hjernen. Prøven, der udføres som patienten ligger på en flad overflade, der støder op til en stor cirkulær maskine med dens centrum fjernet, indebærer, at personen forbliver stille og stille i en periode (mellem 30 og 90 minutter), når maskinens radiobølger for energi passerer over hovedet og et magnetfelt på maskinen for at fange to- og tredimensionale billeder af hjernen.

Historie

Så tidligt som i 1946 blev der gennemført to magnetiske resonansbilleddannelsesforsøg i USA ved to individuelle forskere: Felix Bloch fra Stanford University og Edward Purcell fra Harvard (se Resources for a link). I 1952 blev disse to mænd tildelt Nobelprisen for fysik på grund af deres opdagelse af NMR-spektroskopi. I juli 1977 blev den første MR-eksamen faktisk afsluttet i USA, og denne maskine sidder nu i Smithsonian Institute som et testamente til historien om MR-anvendelse i Amerika.

MRI Basics

En MR ændrer magnetfeltet i den kropsdel, der ses. Normalt væv og unormale væv frembringer ikke de samme billeder, når denne proces med magnetiske radiobølger krydser magnetfeltet i den kropsdel, der ses, og hjælper medicinsk personale til at opdage abnormiteter.

Normal MRI Brain Images

Normale hjernebilleder produceret af en MR vil have nogle grundlæggende egenskaber - de vil fremstå lige store i forhold til både venstre og højre side af billedet på siden samt lige stor størrelse og farve dimension for hver sektion af hjernen afbildet. For eksempel er hjernens aksiale billede (et billede fra oven over hovedet) det samme som en valnød, når den er perfekt halveret uden skader, der resulterer i møtrikken indeholdt på skallen. Dette hjernebillede i en MR vil afspejle en normal fungerende hjerne.

Unormale MR-hjernebilleder

Unormale hjernebilleder vil variere afhængigt af den medicinske sygdom eller sygdom, der er til stede i patienten. Dette skyldes, at sygdomme påvirker forskellige dele af hjernen og kun vil blive repræsenteret i den pågældende del af hjernen under billedbehandling. En mærkbar forskel, der vil være til stede i enhver situation, er imidlertid den oplagte ulighed mellem de to sider eller dele af hjernen, der ses. Hvis billedet viser en større del af hjernen på venstre side i sammenligning med højre, så er der tegn på en abnormitet. Et andet unormalt hjernebillede kan afspejles i farvevariation. For eksempel producerer et MRI generelt et billede med dæmpet grå farve. Hvis MR-billedet har en del af hjernen, der fremstår som hvid, kan dette repræsentere et unormalt hjernens MR-billede. Derudover kan unormale hjernemirektuelle billeder se meget mørkere ud i visse områder i stedet for den generelle dæmpede gråtoner.

Del:
Kommentarer