Hvad man kan forvente, når man dør af levercancer

Hvad man kan forvente, når man dør af levercancer

Terminal leverkræft er ubehagelig, uanset hvordan du ser på det, men forstå hvad du kan forvente kan hjælpe dig med at forberede dig mentalt til slutningen. Hvor kræften har metastaseret til andre områder af kroppen, og håbet om at tvinge kræften til eftergivelse er ophørt, bliver døden fra levercancer en uundgåelig snarere end en mulighed.

Leverkræft

Ifølge Medline Plus ses levercancer normalt hos personer, der er ældre - den første diagnose foretages sjældent hos en person under 50 år. Risikoen for udvikling af leverkræft er forværret ved misbrug af alkohol, et overskud af jern i kroppen eller tilstedeværelsen af ​​visse vira som hepatitis B og C.

Metastatisk cancer

Ifølge National Cancer Institute, når leverkræft metastasizes, skifter målet fra at tilstræbe en remission for at sigte på at forlænge livet så længe som muligt, men forstå, at kampen mod levercancer ikke længere er winnable. Symptomer at forvente, hvor din kræft har metastaseret, og du er ved at dø af leverkræft, inkluderer uforklarlig vægttab og smerte i hele kroppen, da kræften flytter ind i knoglerne og andre organer.

Anecdotale rapporter

Personer på hjemmesiden Medhelp oplever eller bor hos en person med leverkræft i slutstadiet har rapporteret, at i mange tilfælde at dø af leverkræft er en ret afdæmpet begivenhed. Mange individer rapporterede, at patienten simpelthen led af stigende træthed, indtil han var på permanent sengestil kombineret med et fuldstændigt tab af appetit. Denne situation varer normalt indtil slutningen.

Sundhedsvæsen

Da leverkræft nærmer sig sin konklusion, forventer, at målene for lægehjælpeleverandører vil skifte i overensstemmelse hermed. Det er sandsynligt, at mange lægeprocedurer vil ophøre, og fokuset vil skifte til smertelindring snarere end at forsøge at maksimere den tid, patienten bruger i en forringet tilstand. Muligheden for hospice-pleje er et alternativ til late-stage leverkræftpatienten, som er en facilitet dedikeret til at gøre terminalt syge patienter så behagelige som muligt.

Psykologi

Ifølge Mayo Clinic er der en psykologisk proces relateret til forestående død, der kulminerer i accept. Selvom du måske er bekendt med de forskellige "stadier" af døden (såsom vrede og fornægtelse), må du ikke antage, at din individuelle oplevelse vil afspejle denne generiske proces. Generelt er det bedste, du kan gøre, at udnytte dit liv fuldt ud, inden det ender.

Del:
Kommentarer