Hvad man kan forvente med hammertoes kirurgi

Hvad man kan forvente med hammertoes kirurgi

Betegnelsen hammertoe refererer til en tå, der er buet i midtsammen på grund af problemer med senen eller benet. Hammertoes har potentiale til at forårsage smerte og hævelse og kræver normalt operation.

Typer af kirurgi

Kirurgiske procedurer for at rette hammertoes involverer enten et lille snit for at rette senen eller et større snit for at fjerne nogle af de ramte knogler. I de fleste tilfælde vil din podiater kun give dig en lokalbedøvelse for at få området dumme under proceduren, men en generel bedøvelse til at sætte dig i fuld til at sove er også muligt, ifølge Premier Podiatry.

Typer af effekter

Efter hammertoe kirurgi er det normalt at opleve smerte og hævelse på grund af snittet. Din læge vil sandsynligvis give dig smertestillende medicin for at lette dit ubehag.

Tidsramme

I de fleste tilfælde er du i stand til at gå hjem umiddelbart efter hammertoe operation, men du vil sandsynligvis bruge krykker i to til fire dage, ifølge Premier Podiatry. De fleste patienter er i stand til at bære en bred, behagelig sko på den berørte fod otte uger efter operationen og er i stand til at vende tilbage til arbejde og køre bil efter fire til otte uger.

Risici

Permanent hævelse og langvarig smerte er risici forbundet med hammertoe kirurgi. Der er også en chance for, at tåen bliver stiv eller floppy, når den heler, at den ikke sidder ordentligt på gulvet, og at hammertåen kan vende tilbage senere i livet, advarer Premier Podiatry.

Overvejelser

Når din fod er helbredt, er det vigtigt, at du er forsigtig med, hvilken type fodtøj du vælger for at forhindre retur af din hammertoe. Store sko med snørebånd eller lave hæle er mest gavnlige, og du bør undgå plast- og vinylsko, der får dine fødder til at svede og kan bidrage til hammertoes, foreslår Mayo Clinic.

Del:
Kommentarer