Hvad ligner arthritis på en bonescan?

Hvad ligner arthritis på en bonescan?

Scintigrafi er navnet på den proces der bruges til at scanne knogle. Radioaktive sporstoffer, der injiceres i kroppen, udsender strålingsbølger, som et gammakamera kan opdage. Sporerne fastgøres til molekyler, der trækkes ind og akkumuleres i knoglen. Gamma kameraet leverer information til en computer, der skaber et billede af det scannede område.

Gråpletter

En normal reaktion på det radioaktive spor vises som et gråt område på billedet. Grået er en konstant, ensartet farve og angiver et område, der ikke hærges af gigt eller anden sygdom eller brud.

Hot spots

"Hot spots" er mørkere end grå pletter, hvilket indikerer masser af sporingsaktivitet. Disse mørke pletter viser en stigning i knoglemetabolisme. Hot spots kan skyldes brud, arthritis, knoglekræft eller infektion.

Kolde pletter

"Cold spots" er meget lettere - selv hvide i nogle tilfælde - end de normale grå pletter. De indikerer et fald i knoglemetabolisme, der kan skyldes en kræft kaldet multipel myelom eller ved mangel på blod, der leveres til benet.

Arthritis sporer

Tracere angiver arthritis, når de samles på overfladen af ​​en ledd. Gigtdet ser mørkt ud langs leddet. Knæ, hofter, rygsøjlen, hænder og fødder er sædvanligvis hvor der opstår gigt.

Tidlig påvisning

En knoglescanning hjælper med at diagnosticere arthritis i de tidlige stadier af sygdommen. Røntgenstråler hjælper normalt ikke med tidlig diagnose, men kan verificere arthritis, som den udvikler. Arthroskopi, indsættelsen af ​​et lille kamera i det fælles område giver et direkte kig på leddet og giver et tydeligere billede af arthritis.

Del:
Kommentarer