Hvad kunne hæve et PSA testnummer?

Hvad kunne hæve et PSA testnummer?

Protein PSA eller Prostata-Specifik Antigen er skabt i prostata hos prostata cellerne. Testen udviklet til at vurdere niveauerne af PSA proteiner kaldes PSA testen. PSA niveauerne øges naturligt, da vi bliver ældre, men der er sikre og usikre niveauer. Hvis PSA-niveauerne er høje, er der mulighed for at få eller udvikle kræft. PSA-testen er ikke en kræftprøve. Der er flere andre grunde til, at et PSA-niveau kunne øges.

Prostatitis

Inflammation af prostata kirtlen er også kendt som prostatitis. Prostatitis er en almindelig tilstand og er kendt for at øge niveauerne af prostata-specifikt antigen (PSA). Bevis viser, at PSA-niveauerne vender tilbage til normal inden for seks uger, når patienten har haft antibiotika i to uger. Ikke let diagnosticeret, denne tilstand har mange typer af symptomer, syndromer og virkninger alle med betændelse inden for prostataområdet. (Se afsnittet Ressourcer).

Omega 6

Omega 6 fedtsyrer er som dem, der findes i majsolie og øger prostata-specifikke antigenniveauer. Undersøgelser har også vist, at omega 6 kan øge antallet af prostatacancerceller, der overfører til knoglemarv.

Godartet prostataforstørrelse

Med symptomer på hyppig vandladning og mulig lækage er godartet prostatahyperplasi (BPH) en almindelig lidelse i aldersprocessen. Prostata hos en mand stiger i størrelse gennem hele livet. BPH kan forårsage problemer fra 40 år, men de fleste mænd begynder ikke at have nogen problemer, før de når 60 år. Det mest almindelige problem med BPH er trykket på urinrøret ved prostata.

Foods

Særlige fødevarer kan øge PSA niveauer og PSA test resultater. Fødevarer som rødt kød, mejeriprodukter, slik og desserter bør undgås ved hjælp af sundere og lavere PSA niveauer. Fødevarer med store mængder sukker og kalorier reducerer faktisk stofskiftet, hvilket medfører en højere risiko for stigningen i PSA niveauer og andre sundhedsmæssige problemer. (Se Ressourcer.)

SmĂĄ stigninger

PSA niveauer kan forøges midlertidigt, hvis der er en urininfektion til stede, efter udløsning eller cykeltur. Hvis et PSA niveau er over 4ng / ml, anbefales det, at der foretages yderligere undersøgelser for at diagnosticere hvorfor med en læge specialist. PSA niveauer under 10ng / ml viser større chance for mulig tumorgenvinding.

Del:
Kommentarer