Hvad gør hjernens højre frontlobe?

Hvad gør hjernens højre frontlobe?

Hjernens frontal lobe anses for at være centrum for personlighed og følelsesmæssig funktion. Der er betydelig overlapning i funktionerne i hjernens højre og venstre frontallober. Begge lobes er involveret i motoradfærd, problemløsning, hukommelse, dom, beslutningstagning, seksuel adfærd, social adfærd, følelsesmæssig adfærd og impulskontrol.

Lateralisering af funktion

Historisk begyndende med Pierre Paul Broca's observation i 1861, at hjernens venstre halvkugle primært er ansvarlig for sproglig og sproglig adfærd, er det blevet antaget, at venstre og højre lobes er asymmetriske og kan specialisere sig i at fungere. Samtidig forskning viser, at begge halvkugler er indviklet involveret i både sprog og følelser, men der kan være en subtil lateralisering af funktionen, der finder sted.

Emosionel funktion

De højre og venstre frontallober kan specialisere sig i forskellige aspekter af følelsesmæssig funktion. Lesioner til højre frontal lobe fører ofte til apati og ligegyldighed for svigt i modsætning til venstre halvkugleskader, som er forbundet med stigninger i angst.

Ikke-verbal kommunikation

Den rette lap kan være mere involveret i ikke-verbale aspekter af kommunikation. For eksempel er den højre lob inddraget i anerkendelse af positive og negative følelser i ansigtsudtryk.

Auditiv Stimulus Fortolkning

Den højre lob kan også være involveret i brug af auditive signaler såsom intonation og bøjning i fortolkningen af ​​følelsesmæssige valenser af sorg, frygt, vrede og så videre.

Negative følelser

Den højre frontal lobe er mere aktiv end venstre under negative følelser, og venstre halvkugle er mere aktiv under positive følelser.

Del:
Kommentarer