Hvad forårsager væske rundt om hjertet?

Hvad forårsager væske rundt om hjertet?

For meget væske omkring hjertet kaldes perikardial effusion. Perikardiet er en væskefyld sac, der omgiver hjertet. Der er normalt en lille mængde væske i dette rum. Overskydende væske, herunder blod, kan bygge op i dette område og lægge pres på hjertemusklen. Dette kan føre til kortpustethed, brystsmerter, hoste, svaghed, uregelmæssig hjerterytme og feber. I nogle tilfælde kan årsagen afgøres, men i andre tilfælde forbliver årsagen ukendt.

Sygdomme forårsager væske rundt om hjertet

Overskydende væske omkring hjertet kan være på grund af en sygdom, der forårsager betændelse. Dette kan omfatte reumatoid arthritis, lupus, hiv / aids og visse former for kræft. Virus, bakterie, svampe eller parasitære infektioner kan også skabe ekstra væske.

Skjoldbruskkirtel: forårsager væske rundt om hjertet

At have en underaktiv skjoldbruskkirtlen, der hedder hypothyroidisme, kan også bidrage til denne tilstand. Reduceret aktivitet af skjoldbruskkirtlen kan føre til forøgede niveauer af total cholesterol og lavdensitets lipoproteinkolesterol og en mulig ændring i lipoproteinkolesterol med høj densitet, hvilket lægger en belastning på hjertet.

Medicinske procedurer forårsager væske rundt om hjertet

Inflammation af perikardiet kan forekomme efter et hjerteanfald eller hjerteoperation. Behandlinger som stråling og kemoterapi har også været forbundet med perikardial effusion.

Medicin kan forårsage væske buildup rundt om hjertet

Visse lægemidler kan sætte dig i højere risiko for væske omkring hjertet. De mest almindelige medicin, der skal overvåges, er hydralazin (bruges til behandling af forhøjet blodtryk), isoniazid (anvendes til tuberkulose) og phenytoin (bruges til at kontrollere epileptiske anfald).

Andre årsager til væske opbygges rundt om hjertet

En tilstand kaldet uremi kan forårsage for meget væskeopbygning. Uremia opstår, når affaldsprodukter akkumuleres i blodet på grund af nyresvigt. Pericarditis synes også at forekomme hos nogle patienter i dialyse.

Del:
Kommentarer