Hvad forĂĄrsager nervesmerter i munden?

Hvad forĂĄrsager nervesmerter i munden?

Nervesmerter

Fælles typer af nervesmerter, som du måske oplever i munden, kan komme fra din smag og sensoriske nerver (brændende mundsyndrom), ringere alveolar nerve placeret i underkæben, hageslid og underlæbe eller i din lingual nerve, som stiger ned til tungen og under mundens slimhinde.

Typer af smerter

Ifølge Mayo Clinic kan smerten i din smag og sensoriske nerver være relateret til problemer med dit perifere eller centrale nervesystem eller en medicinsk tilstand.

Almindelige typer af smerter relateret til lingual og alveolar nerve forekommer fra injektioner af anæstesi, ekstraktion af en visdomstand, abscess fra forfald og en brudt påfyldning eller tand, der udsætter nerven.

Symptomer

Symptomer forbundet med din smag og sensoriske nerver eller brændende mundsyndrom omfatter brændende fornemmelse, prikken og følelsesløshed, tør mund, øm i munden og tab af smag. Symptomer forbundet med lingual og alveolar nerveskader omfatter prikken og følelsesløshed, smerter i tungen og læben og / eller smerter omkring det specifikke nerveområde.

Retsmidler

Vurdering og behandling af enhver skade skal udføres af din læge eller specialist. Ifølge Mayo Clinic er der ingen kendt kur mod brændende mundsyndrom, og kirurgi anbefales ikke. Behandlinger, der kan hjælpe med at reducere og håndtere din smerte, omfatter medicin (Klonopin), alfa-lipocsyre, en antioxidant, der produceres naturligt af kroppen og vitamin B.

Efter en skade på den lingual eller alveolar nerve, søg lægehjælp straks. Nogen helbreder sig selv i 10-12 uger. Kroniske smerter kan udvikle sig over tid, og mikro neurokirurgiske teknikker kan bruges til at rette op på alvorlige skader, hvis de ikke heler inden for 12 uger.

Overvejelser

Department of Oral og Maxillofacial Surgery, University of California udførte venekirurgi på den alveolære nerve, kort lingual nerve og lang lingual nerve hos patienter, der havde haft skader. De konkluderede, at kirurgi på den alveolære nerve var vellykket, og nerveregeneration opstod. Kirurgi på den korte sproglige nerve var vellykket med en vis nerveregenerering, men ikke 100 procent. Operationen med den lange lingale nerve var ikke vellykket, og der var ingen nerveregeneration. Dette var forbundet med længden og positionen af ​​den lange lingale nerve.

Del:
Kommentarer