Hvad forĂĄrsager Mercer sygdom?

Hvad forĂĄrsager Mercer sygdom?

MRSA

Mercer Disease eller MRSA er en infektion forårsaget af bakterierne Staphylococcus aureus. Bogstaverne MRSA er et akronym for methicillinresistent Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus-bakterier kaldes "staph", og dets infektioner er kendt som staph-infektioner. Men med MRSA er sygdommen resistent over for antibiotika, der typisk bruges til behandling af staph-infektioner, hvilket forklarer de to første ord fra dets akronym: methicillinresistent. På grund af modstanden mod mange antibiotika kan Mercer Disease være dødelig.

Staph Bakterier

Staph bakterier findes almindeligvis i en persons næse eller på huden. Medmindre bakterier kommer ind i kroppen gennem et sår eller skåret, kan det være harmløst. En person med bakterierne må ikke blive syg, men hun kan passere disse bakterier til andre, hvilket kan forårsage sygdom. Ifølge Mayo Clinic forekommer de fleste MRSA-infektioner i sundhedsmiljøer, såsom hospitaler, dialysecentre og plejehjem. Patienter med svækkede immunforsvar, som ældre eller dem, der er syge, er mere modtagelige for Mercer-sygdommen.

Udvikling

Hvad gør Mercer Disease særligt farligt er, at det er svært at behandle, fordi det er resistent overfor antibiotika. Der er flere årsager til udviklingen af ​​MRSA-stammen. Den ene er overanvendelsen af ​​antibiotika til mindre infektioner, hvilket gør det muligt for bakterierne at blive immun over for behandling. En anden årsag er tilstedeværelsen af ​​antibiotika i vores fødevareforsyning og vand, hvilket bidrager til belastningens evne til at opbygge immunitet over tid. En anden årsag er kimmutation, hvor bakterierne udvikler sig og overlever, bliver endnu stærkere og mere resistente over for antibiotika.

Risikofaktorer

Der er visse risikofaktorer forbundet med sammentrækning af Mercer Disease. Unge børn er sårbare, da deres immunsystem ikke er fuldt udviklede. Dem, der er involveret i kontaktsporter, hvor der er skader og fysisk kontakt, kan have højere hændelser af MRSA. Dette omfatter deling af håndklæder, udstyr, uniformer og andre personlige ting. Unsanitære levevilkår kan også bidrage til sygdommen. De mest sårbare er dem, der er på hospitalet eller en anden medicinsk facilitet.

Beskyttelse

Beskyttelse mod sygdommen omfatter ofte vaskehænder, der minder folk om at vaske hænderne før kontakt og brusebad efter fysisk kontakt. Sengetøj bør vaskes i varmt vand før brug, især hvis der er nogen udskæringer på kroppen. Nedskæringer skal saniteres og dækkes. Det er også vigtigt ikke at overanbringe antibiotika. Hygiejne er en vigtig nøgle til beskyttelse af kroppen fra MRSA.

Del:
Kommentarer