Hvad forårsager køddæmpning i fingerspidserne?

Hvad forårsager køddæmpning i fingerspidserne?

Fingerspidserne er et af de mest pålidelige ressourcer i centralnervesystemet. Vi bruger fingerspidserne til at opdage varmt og koldt, føler forskellige teksturer og giver os sanseoplysninger til alt fra et håndtryk til en kop kaffe. Så meget som mennesker bruger fingerspidserne i det daglige liv, er der stadig meget mysterium omkring deres design og funktion. Sommetider kan kødet i fingerspidserne blive deprimeret af forskellige årsager. og der er flere muligheder for hvorfor dette sker. Under normale omstændigheder kan tryk på en miniature i fingerspidsen forårsage en midlertidig depression, da blodet under hudoverfladen bevæger sig ud af vejen, da trykket fra miniaturen skubber hudcellerne indad. Depression fylder derefter igen, når blodet strømmer tilbage i området og skubber hudcellerne tilbage i deres normale position. Der er flere andre årsager til længerevarende køddepression.

Lymphedema

Ekstrem indrykning af fingerspidsen kunne være et symptom på lymfødem, som er ophobningen af ​​lymfevæske i et bestemt område af kroppen. Dette er mest almindeligt i arme eller ben, men kan også ske i andre kropsdele. Dette kan udvikle sig, når lymfekarrene, der er designet til at holde denne væske, som strømmer gennem din krop, er beskadiget og ikke virker ordentligt, eller hvis fartøjer mangler eller er blokeret. Under disse forhold overstiger mængden af ​​væske i området kroppens evne til at transportere det, og væsken siver ind i omgivende væv, hvilket resulterer i hævelse. Væsken er rig på protein og kan få vævene til at hærde. Mere væske fortsætter med at bygge, og den ramte kropsdel ​​bliver meget modtagelig for bakteriel infektion. Hvis hånden eller fingrene påvirkes, ville et tidligt symptom på stadium 1 lymphedem være, hvis du skabte en depression i hånden (som f.eks. Din miniature) og depression ikke gik væk. Efterhånden som tilstanden bliver til fase 2, vil hævelsen stige til, hvor der ikke ville blive dannet indrykning selv ved anvendelse af tryk, da vævet har en mere "svampet" kvalitet.

Vand og rynker

Hvis du forlader dine fingre våd i længere tid, kan det medføre mange fordybninger i fingerspidserne, da huden midlertidigt rynker. Dette fænomen er stadig ikke helt forstået, men det antages, at fingerspidsen (det yderste lag af kød) udvider sig som det tager i vand. Da det er tæt fastgjort til hudlaget under det, rynker det for at rumme det øgede overfladeareal. Epidermis selv har lag, og den øverste del er lavet af døde keratinceller, som er mest følsomme for vanddypning. Årsagen til, at rynkefænomenerne forekommer næsten udelukkende i hænder og fødder, er fordi disse områder er dem med de fleste keratinceller. Den anden teori om fingertip depression via rynker vedrører indsnævring af blodkar kaldet vasokonstriktion. Når hænderne er nedsænket i vand, udløser nervefibrene en krympning af blodkarrene og glomuslegemerne i hænderne, der regulerer kroppstemperaturen, og begynder at tabe volumen, hvilket trækker huden længere nede og producerer rynker og fingerspidsdepression.

Del:
Kommentarer