Hvad forårsager hvæsning i brystet?

Hvad forårsager hvæsning i brystet?

Wheezing er en højlydt, fløjtende lyd, der opstår mens du trækker vejret - typisk når nogen trækker vejret. Når passagerne for luft smal er hvæsende resultatet. Det kan skyldes en række åndedrætsbesvær. Wheezing er et kendetegnende symptom på astma, selvom det kan være tegn på andre sygdomme.

Lungebetændelse

Lungebetændelse opstår, når lungerne bliver betændt og irriteret, typisk ved infektion. Dette kan føre til hvæsen og hoste og opstår ofte efter forkølelse eller sygdom. Normalt er hosten svært nok til at hoste op i slim og kan også forekomme med feber. På grund af betændelse og infektion i lungerne kan det være svært for patienten at trække vejret, hvilket fører til konstant eller intermitterende hvæsen. Patienterne skal straks konsultere en læge for korrekt behandling.

Astma

Astma kan også forårsage hvæsen. Faktisk er det den mest almindelige årsag til tilbagevendende hvæsen. Det er vigtigt at bemærke, at enkeltpersoner kan have astma og aldrig vise tegn på vejrtrækning - det er ofte et symptom på astma, men ikke altid. Hvis du er vejrtrækning på grund af diagnosticeret astma, skal du følge din etablerede astmabehandlingsprotokol. Det er på tide at se din læge, hvis du begynder at hveske og mistanke om astma på grund af andre symptomer som åndenød, tæthed i brystet, hoste eller søvnbesvær.

Forkølelse

Forkølelsen kan føre til vejrtrækning, når brystet bliver overbelastet. Dette er forskelligt fra lungebetændelse. Kulden og hvæsen vil gå væk alene, så længe patienten får masser af hvile og drikker masser af væsker. Hvæsen er forårsaget af overbelastning, men der er ingen større betændelse eller irritation i lungerne. En forkølelse kan dog blive til lungebetændelse; hvæsen, der fortsætter i lang tid, bør kontrolleres af en læge.

bronkitis

Bronkitis er betændelse langs bronchiale rør - røret, der transporterer luft frem og tilbage til dine lunger. Bronkitis følger ofte en indledende forkølelse eller virus, hvis det betragtes som akut og vil afhjælpe, men du kan hoste i uger. Kroniske tilfælde af bronkitis - kronisk betændelse og irritation af bronchiale rør - skyldes rygning, luftforurening, støv og giftige gasser på arbejdspladsen. Kronisk bronkitis betragtes som alvorlig. Symptomer omfatter hoste, hvæsenødhed, åndenød, træthed og ubehag i brystet.

Kræft

Selvom det usandsynligt er, kan hvæsen forårsage en tumor eller anden form for kræft i åndedrætssystemet. Dette er et sjældent tilfælde og findes mest almindeligt hos patienter, der ryger eller bruger tobak. Da wheezing er et almindeligt symptom på rygere, søger mange ikke behandling og er ikke klar over, at de har lungekræft, indtil den er nået fremad. Symptomer kan udvikle sig fra hvæsen til at hoste op i blod eller brystsmerter.

Del:
Kommentarer