Hvad forårsager hurtig vægtforøgelse og opblødning?

Hvad forårsager hurtig vægtforøgelse og opblødning?

Hvis du nogensinde har haft din vægt forandret drastisk fra en dag til den næste, er du ikke alene. Hurtig vægtforøgelse og oppustethed er begge mulige. Den gode nyhed er, at du sandsynligvis vil miste det så hurtigt som du har opnået det. Men hvad forårsager hurtig vægtforøgelse og oppustethed i første omgang?

Hvad udgør hurtig vægtforøgelse?

Nogle mennesker ville overveje hurtig vægtøgning efter at have fået tre pund om 24 timer. Andre ville overveje at have opnået fem pund om tre uger. Det er vigtigt at vide, om du har fået pund i væske eller fedt, fordi væskeretention kan være tegn på noget sundhedsfarligt. Hvis du har fået flere pund om to dage, er det hele eller det meste vandvægt. Det vil ofte komme let ud, normalt uden at du gør noget anderledes, og du kan slappe af. Hvis du har fået fem pund om tre uger, er det sandsynligt, at hovedparten af ​​det er fedt, ikke væsker.

Væskeretention

Mange kvinder mærker hurtig vægtforøgelse i dagene før og i deres periode. De kan få flere pund derefter og ofte føler sig oppustet. Dette er et eksempel på, hvornår hormoner får dig til at bevare væsker. Andre gange hormoner kan resultere i vandretention og hurtig vægtøgning er, når du tager orale præventionsmidler indeholdende hormonet østrogen, antiinflammatoriske lægemidler, steroider og nogle antidepressiva (reference 1). Følsomhed over for visse fødevarer og nyre, lunger og hjertesygdomme kan også gøre dig hurtigt ved at holde vand (Reference 2).

Godartet hurtig fedtforøgelse

Hvis du pludselig ændrer dit daglige indtag af kalorier til f.eks. Fordobler dem i to uger og stopper al motion, vil du højst sandsynligt hurtigt få fat i fedt. Du har måske bemærket, at du kan få flere pund i løbet af ferien. Ofte vil denne vægt komme af sig selv, når du vender tilbage til dine normale spise- og træningsvaner. En kvinde, der er gravid, vil normalt også få flere pund hurtigt for at imødekomme det voksende fosteret i livmoderen.

Potentielt farlig hurtig vægtforøgelse

Du vil også gå hurtigt og pludselig op, hvis du har problemer med din skjoldbruskkirtlen. Ifølge hjemmesiden iloveindia, "Vægtforøgelse opstår på grund af fedtophopning og væskeretention forårsaget af proteinaflejringer i kroppen. Symptomerne på hypothyroidisme er træthed, sløvhed, hævelse i ansigtet, bløde øjne, tør hud, nedsat svedtendens, dårlig hukommelse, langsom tale og husky stemme, svaghed, intolerance over for kulde og hovedpine. " Skjoldbruskkirtlen er den mest almindelige årsag til pludselig vægtforøgelse (Reference 2). En anden lidelse er Cushings syndrom: "I dette problem akkumuleres fedt i ansigt, underliv og øvre ryg, mens arme og ben sædvanligvis forbliver slanke," siger hjemmesiden.

Overvejelser

Hvis du finder ud af, at du er nået op, og du ved, at det ikke er på grund af en pludselig ændring i din livsstil eller graviditet, anbefales det stærkt, at du aftaler en aftale med din læge for en grundig undersøgelse. Hurtig vægtforøgelse kan være lige så farlig som hurtigt vægttab.

Del:
Kommentarer