Hvad forårsager fremspringende ører?

Hvad forårsager fremspringende ører?

Fremspringende ører kan være et pinligt træk for alle at leve med. Årsager opstår ved fødslen til udvikling senere i livet. Der er medicinsk behandling til rådighed for fremspringende ører. Det er en anerkendt uregelmæssighed nu, og mange vælger at få det rettet.

Funktioner

Fremspringende ører kommer i mange former, på forskellige mennesker og af forskellige grunde. Spædbørn kan fødes med udragende ører eller foldede ører, og nogle vil udvikle normal øreform efter fødslen, andre vil ikke. Nogle fremspringende ører synes at have et Dumbo-lignende udseende, mens andre udstikker fra kløften som unormalt langstrakte lober. Øren kan stikke ud som følge af en faldende over af øvre øre som et floppet over øre. Som folk alder kan ørevævet (brusk) opbygge og forårsage udseende af fremspringende ører.

Identifikation

Der er mange årsager til fremspringende ører, der spænder fra genetik eller fødselsskader til traumer eller nerveskader. Mange spædbørn er født med fremspring, floppy eller unormale ører. For spædbørn kan det kun være en udviklingsfejl; fremspringende ører er den mest almindelige fødselsdefekt hos spædbørn på grund af den meget delikate proces af deres udvikling i livmoderen. En baby kan fødes med unormale udseende ører og være helt sund og til sidst vokse ud af de fremspringende ører. I nogle spædbørn, floppet over og udragende ører er et tegn på en større kromosomal abnormitet og er normalt en læge første tegn sammen med vidt adskilte øjne for at gøre kromosomale test. Fremspringende ører sammen med andre fysiske defekter kan være tegn på Downs syndrom og andre kromosomale lidelser. Hos voksne kan traumer i øret eller på hovedets side beskadige ømtens brusk og forårsage fremspring eller flopping. Mest set i boksning som blomkålør, er dette en form for permanent fremspring fra gentaget traume til øjenbrusk. Nervesygdomme som Bells parese kan forårsage hængende ører på grund af tabet af ansigtsnervfunktionen, som regel på den ene side af ansigtet, hvilket får hele siden til at falde. Brusk i menneskekroppen holder aldrig op med at vokse, selvom det er ekstremt langsomt, når vi alder; ører og næse fortsætter med at blive større. I nogle mennesker, når de bliver ældre, bliver ørerne så store, at de begynder at stikke ud, mere i folk der havde større ører til at begynde med.

typer

Fremspringende ører defineres normalt af hvordan de ser ud. Nogle, som dem, der er nævnt i afsnit 2, udvikler en permanent hævelse af brusk på grund af traume, hvilket får øret til at stikke ud, fordi øvre øvre del svulmer. Specialister henviser til ører med langstrakte løber som batører. Foldede ører ses hos børn med Downs syndrom og fostrets alkoholsyndrom. Genetik vil forårsage, hvad der er kendt som ægte fremspringende ører, som er, når brokets folder ikke er udviklet normalt, hvilket får øret til at stikke ud fra hovedets side. Alle disse fremspring kan være meget ubehagelige og pinligt, men de fleste kan behandles.

Fordele

Kosmetisk kirurgi er behandlingsmuligheden for fremspringende ører. Operationen kaldes en otoplasty, og bør udføres af en kosmetisk kirurg, en øre næse og hals kirurg, eller en otolaryngologist, der gør denne type operation. For ægte fremspringende ører sker der et snit bag øret, folden omformes for at trække øret tættere på hovedet og derefter syes tilbage med opløftende sting. Denne type operation tager cirka to timer under lokal eller generel bedøvelse. De fleste mennesker genvinder fuldt ud om cirka fem dage, og blå mærker og hævelse er væk i cirka tre uger. Denne operation kan sikkert udføres på børn så unge som 5. En lignende operation kan gøres med en plastikkirurg til langstrakte lober, hvor de fjerner ekstra brusk og strammer huden for at danne en mindre løftet løbe. Hos børn med kromosomforstyrrelser, der forårsager floppende ører, kan de korrigeres, men ikke indtil 5 eller 6 år. Børns ører har nået voksenstørrelse efter 6 år, og en størrelsesforskel ses ikke mellem 6 og 40 eller 50 år. Det er normalt i vores 60s og op, når vi mærker lidt større næse og ører. Bruskskader fra traumer er noget, som også kan korrigeres ved kirurgi, men hvis traumet fortsætter med at forekomme som i boksning, er der intet punkt i at få det rettet, før du ikke længere bliver udsat for traume.

Overvejelser

Hvis de bliver ubehandlede, kan fremspringende ører hos børn få dem til at lide stor latterliggørelse og retfærdighed i hele skolen, hvilket kan have alvorlig indvirkning på deres selvværd og selvtillid, da de bliver ældre. Børn med foldede ører har problemer med at høre, og dette kan påvirke tale og mental udvikling, så det er vigtigt at have dem i specialundervisning, indtil de er gamle nok til kirurgisk korrektion. Blomkål øre, hvis venstre ubehandlet og traume fortsætter det kan forårsage lukning af øregangen blokerer åbningen til øret og hørelsen vil blive ofret. Blomkål øre kan også svulme til et brudpunkt og hvis inficeret kan føre til amputation af det ydre øre. Alt dette kan undgås ved at tjekke ind i en simpel procedure for at rette øre eller ører, der lider af nogen form for fremspringende ører.

Del:
Kommentarer