Hvad forårsager følelsesløshed i fødderne?

Hvad forårsager følelsesløshed i fødderne?

Nummenhed i fødder kan være et svært symptom at binde sig til en bestemt lidelse eller tilstand. Den enkleste forklaring på følelsesløshed i fødder eller prikker i benene er, at blodforsyningen er blevet afskåret og genoprettet. De primære årsager til følelsesløshed i fødder er perifer neuropati, skade og helvedesild eller herpes zoster, for blot at nævne nogle få forhold. Disse forhold kan være forbundet med en bred vifte af lidelser og lidelser og er ofte en del af et spektrum af symptomer, der kræver fokuseret kontrol af en læge eller specialist.

Perifer Neuropati

Ifølge Mayo Clinic er perifer neuropati en tilstand, der er forbundet med mange forskellige typer lidelser, herunder diabetes, systemisk lupus, multipel sklerose og fibromyalgi. Den mest almindelige årsag er diabetes på grund af den skade, sygdommen gør for nerver. Behandling for perifer neuropati omfatter ofte medicin som Neurontin og Lyrica, som er anti-beslaglægemidler og har begge vist sig at forbedre sensation i fødder og ben. Ofte vil perifere neuropati symptomer gå væk, hvis den underliggende medicinske tilstand, der forårsager det er rettet.

Helvedesild

En mulig årsag til følelsesløshed i fødder og prikkende i ben er herpes zoster og helvedesild, ifølge MedLinePlus. Herpes zoster og helvedesild er relateret til stress og forekommer ofte hos ældre personer. Hvis en person har kyllingepok (herpes zoster), forbliver virussen i deres system og kan ses som en episode af helvedesild. Der er ingen kur mod herpes zoster eller helvedesild. Imidlertid er medicin som Zovirex og Valtrex almindeligt foreskrevet for at hjælpe med at undertrykke udbrud af smertefulde blærer relateret til disse tilstande.

Lavt rygskader

MedLinePlus diskuterer effekten af ​​lavt rygskader på nerver, der kan forårsage følelsesløshed i fødder og ben. Lavt rygskader involverer ofte komprimering af ischias og andre nerver, der forbinder ben og fod. Resultatet af disse skader er, at kompressionen kan forårsage smerte og følelsesløshed. Lændesmerter er en af ​​de mest almindelige typer skader, og behandlinger involverer ofte hvile, applikation og varme og kolde kompresser og styrke musklerne. Da problemet er løst, går nummenheden og prikken ofte væk.

Multipel sclerose

Ifølge Mayo Clinic kan multipel sklerose være en mulig årsag til følelsesløshed i fødder og ben. Multipel sklerose er en tilstand, hvor myelinskeden i nerver fjernes af sygdommen. Myelinen er en dækning på hver nerve, der hjælper med transmissionen af ​​meddelelser i hele det centrale nervesystem (CNS). Da myelinen fjernes fra nerverne, forhindrer det nerverne i at sende budskaber fra en nerve til en anden i centralnervesystemet. Multipel sklerose er en progressiv sygdom, og der er ingen kur. Selv om mange mennesker lever i årevis uden større handicap eller ubehag, finder de til sidst personer, at de har brug for hjælp til tilstanden.

Transient Ischemic Attacks (TIAs)

Transient iskæmiske angreb eller TIA er meget forskellige fra et lille slagtilfælde, ifølge MedLinePlus. TIA er midlertidige blokeringer af blod til hjernen, og resultatet kan være midlertidige ændringer i fornemmelser og evner, der styres af hjernen. Et af symptomerne på en TIA er følelsesløshed i fødder, ben, hænder og arme. En TIA kan være forårsaget af blodpropper, skade på blodkar eller indsnævring af et blodkar, der fører til hjernen.

Del:
Kommentarer